Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uskoro krov nad glavom i za čačanske kuglaše

post-title


Članovi  Kuglaškog kluba Čačak  nestrpljivo očekuju izgradnju kuglane , a do tada na treninge odlaze čak u Kragujevac.  Iz lokalne samouprave obećavaju da će objekat planiran za male sportove biti izgrađen do kraja 2023.

Kuglaški klub Čačak osnovan je davne  1969.godine u  zgradi Doma vojske.

 ,, Utakmice su u to vreme  igrane na jednoj stazi subotom i nedeljom . Ljubitelji i poštovaoci ovog sporta 1977.godine  napravili su dvostaznu automatsku kuglanu koja je bila u funkciji do 2013.godine”, rekao je  predsednik Kuglaškog kluba Čačak, Zoran Golubović.

Od tada,  čačanski kuglaši nemaju prostor ni za trening , a  ni za utakmice. Zanimljivo je da i pored svih teškoća, od kluba nisu odustali,  boje ovog tima brane otac i sin Zoran i Nemanja Krstić.

Kuglaški klub Čačak takmiči se u Prvoj ligi Srbije . Nažalost, nedostatak finansijskih sredstava sprečio ih je da odmere svoje kuglaške sposobnosti u Super ligi.  Tim Čačka, sastavljen je od iskusnih igrača kao što je Milovan Pantić, Slobodan Simić, Ivan Krstić predvođeni trenerom , ali i igračem Zoranom Golubovićem.

Zamenik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić ističe da je planirana izgradnja kuglane i streljane u dvorištu Doma slepih I slabovidih.

Iako  trenutno nemaju uslove za trening, takmičari Kuglaškog kluba Čačak plasirali su se i na Svetsko prvenstvo veterana. Napominju, da će rezultati biti još bolji  kada bude  izgrađena  kuglana. Želje kluba  usmerene su   ka tome i da se ovaj sport omasovi, jer od ostalih malih  sportova, izdvaja se po tome  što svi imaju jednake šanse za uspeh.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar