Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Borac poražen od Mege nakon koša u poslednjoj sekundi (VIDEO)

post-title


Nakon pauze koja je trajala gotovo dve nedelje košarkaši Borca su konačno imali priliku da istrče na parket, a u okviru 19. kola ABA lige. Ovog puta, protivnik izabranicima Marka Marinovića bio je tim Vladimira Jovanovića. Na koncu vrlo uzbudljivog i neizvesnog susreta odigranog u dvorani ,,Ranko Žeravica“ u Beogradu pobedu je upisala Mega Sokerbet, koja je slavila rezultatom 86:84 (28:13; 18:22; 16:25; 24:24).

Gosti iz Čačka pomalo nesigurno ulaze u meč, pa su u prvih nekoliko napada vezali brojne greške. A Mega je to dobro koristila, pa je zahvaljujući kvalitetnoj odbrani i igri iz tranzicije uspela da veže šest poena. Tek nakon tri minuta košarke Borac je postigao prve poene preko Todorovića. Ali kako gosti nisu imali rešenje za raspoloženog Petruševa, prednost domaćina je dodatno porasla na plus devet (11:2). Borac se svojski tudio da odgovori rivalu na pravi način, ali je samo individualnim rešenjima dolazio do poena. Za to vreme Mega je igrala kako je zamislila, pa je u drugom delu četvrtine došla do plus 16 (26:10). Valja primetiti da se Borac dobrano mučio u šutu za tri, a prvu trojku za goste postigao je Gavrilović pred sam kraj deonice. A Mega je to znalački koristila, pa je do isteka prvih 10 minuta utakmice zadržala veliku prednost od 15 poena (28:13).

Pošto je otpočeo drugi deo susreta Mega je nastavila dobar posao započet u prvom, pa je dodatno podigla svoj suficit na +19 (36:17). Razumljivo, trener Marinović je posegao za jedinim mogućim rešenjem u tom momentu, a to je minut odmora. Međutim, do reakcije Čačana nije došlo, već je Mega preko Petruševa i Simonovića nastavila da radi dobar posao. Na drugoj strani, Borcu je falilo poena kao ,,hleba nasušnog“. Samo je Gavrilović uspevao da učini nešto dobro u ofanzivi za goste. Ali u poslednjih dva minuta druge četvrtine Borac je sa par učinkovitih napada volšebno uspeo da smanji zaostatak na minus devet (44:35), što je, imajući sve u vidu, bio značajan podvig. Dobrom odbranom, kao i nešto boljom realizacijom nego što je to bio slučaj u većem delu meča, čačanski tim je smanjio deficit, što je bilo od velikog značaja pred nastavak susreta.

Drugo poluvreme započelo je sa dosta promašaja na obe strane. Negativan niz prekinuo je Smit novim poenima za Megu. Na drugoj strani, iako je Borac bio prilično agresivan i energičan, nedostajali su mu koševi. Tek je Miletić spustio loptu na dno mrežice nakon više od tri minuta igre, i to sa linije slobodnih bacanja. Već u sledećem napadu isti igrač je sjajno zakucao nakon asistencije Nerandžića, tako da su gosti delovali daleko življi. Ali nalet gostiju zaustavio je Simonović novom trojkom za svoj tabor. Iako je igra Borca delovala bolje, Mega je uspevala da drži rivala na dvocifrenoj distanci. Samo je Miletić bio kadar da odgovori protivniku na adekvatan način, tako da je falio još neki igrač da mu se pridruži, kako bi Borac pokušao da smanji zaostatak na jednu cifru. A to je učinio kada je Čarapić pogodio za tri (60:51). Naravno, odmah je Jovanović pozvao svoje pulene na klupu kako bi ih malo razdrmao. Ali niko se nije mogao nadati onome što je usledilo. Nakon nove trojke Čarapića i poena Nerandžića i Kočovića prišli su Čačani na minus dva (62:60), što to je bio zaista ogroman uspeh Borca. Na pomolu je bila uzbudljiva poslednja deonica.

Tek što su se timovi vratili na parket, Čarapić je pogodio svoju novu trojku. Na njega se nadovezao Miletić, pa je Borac po prvi put u meču vodio (63:65). Međutim, Mega je nekako uspela da se oporavi, pa je mini-serijom 5:0 vratila prednost na svoju stranu semafora (67:65). Posle nešto duže pauze zbog kvara semafora Džons je pogodio za tri, a zatim i Čarapić, pa je Borac ponovo vodio (70:72). Nakon tajm auta Jovanovića, kojim je pokušao da zaustavi goste, Novaković je pogodio još jednu trojku za Borac, pa je svom timu doneo plus pet (70:75). U nastavku se rasplamsala velika borba Miletića na jednoj, odnosno Simonovića na drugoj strani. Pomenuti igrači su, bez sumnje, bili predvodnici svojih timova i glavne uzdanice u fazi napada. Posle još jednog tajm auta Momirov i Tepić su brzo doneli pet poena Megi, pa se vođstvo preselilo na stranu domaćina. Seriju Beograđana zaustavio je ko drugi nego Miletić. Zatim je, na osam sekundi do kraja, Čarapić pogodio dva slobodna bacanja, pa je rezultat glasio 84:84. Mega je bila na potezu, a na raspolaganju je imala osam sekundi. Ali domaćin je iskoristio vreme koje mu je ostalo, jer je Petrušev uspeo da ubaci loptu u koš nakon asistencije Smita. Tim košem Mega je uspela da odbrani domaći teren i savlada fenomenalni Borac.

Mega Sokerbet: Mišković, Smit 11, Petrušev 16, Tepić 6, Kljajević, Momirov 11, Simonović 28, Cerovina 3, Matković 2, Kazalon 7, Langović 2, Đurišić.

Borac: Tornton, Smit, Sanadze, Miletić 24, Gavrilović 10, Kočović 7, Nerandžić 6, Karapandžić, Novaković 5, Džons 9, Todorović 6, Čarapić 17.

https://youtu.be/gMZXn-QOmd0
https://youtu.be/WGY4wKEVMoc
Standings provided by SofaScore LiveScore


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar