Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Srbija će imati vozača u Formuli 1? Napravljen je prvi korak na tom putu

post-title


Korak po korak, srpsko čudo za volanom polako gradi put ka istoriji i danu kada će postati takmičar u Formuli 1.

Filip Jenić, šampion Centralne Evrope u kartingu, postao je drugi vozač tima “Teo Martin Motorsport” i ove sezone nadmetaće se u Formuli 4!

– Veoma sam srećan što sam se pridružio “Teo Martin Motorsportu” za šampionat Formula 4. Biće ovo moja debitantska sezone. Radujem se radu sa tako sjajnim timom u nadi da ćemo postići velike stvari – stoji u zvaničnoj izjavi Jenića.

Jenić je počeo da vozi karting u Austriji i to sa samo četiri godine. Prvu titulu je osvojio sa osam godina, a osim strasti prema auto-moto sportu, gaji i ljubav prema fudbalu, pa je bio i član Rada.

Da je Jenić veliki talenat svedoče i reči Miloša Pavlovića, čoveka koji je nekada vozio u Formuli Reno pre nego što se prebacio na sportske automobile. U intervjuu za “Formula Scout” Pavlović je objasnio da smatra Jenića za “top klasu” i da može mnogo da napravi u karijeri.

Filipov timski kolega na trkama koje će se održavati u Španiji biće Horhe Kampos.

– Ovo je prvi put da naš tim učestvuje u Formuli 4. Uvereni smo da će Filip, kao i Horhe, biti pravi izbor za ovaj zadatak – rekao je glavni inžinjer tima iz Madrida Pjero Rodarte.

Sezonu 2021. u Formuli 4 činiće sedam trka od čega je pet u Španiji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar