Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ognjen sa svojih 14 godina i teniskim reketom u rukama pokorio je celu Evropu: Jedini je dečak koji je Medvedevu uzeo poen (FOTO)

post-title


Kragujevac - Nema sumnje da je slava Novaka Đokovića večita, ali da li ste razmišljali ko će ovu tenisku veličinu jednog dana zameniti? Možda je njegov budući naslednik upravo Ognjen Milić iz Kragujevca, koji sa svojih 14 godina hara teniskim terenima, i mnogi su ubeđeni da će pred njim padati neke buduće svetske veličine, a Srbija će se itekako ponositi. O ovom Kragujevčaninu se malo zna iako je reketom osvojio ne samo Srbiju nego i Evropu, već dve godine nije izgubio meč u svojoj kategoriji, a poen je uzeo čak i čuvenom Medvedevu.


„Počeo sam sa nepune četiri godine, gledao sam mečeve satima ispred televizora, prvi trening sam odradio u parku udarajući lopticu. Potom je tata kupio prvo plastični reket a potom i pravi i od tada aktivno treniram i igram. Prvi turnir sam odigrao sa pet godina i osvojio ga, uzeo sam poen i Medvedevu. Imam oko stotinu pehara sa međunarodnih turnira, državnih prvenstava a već četiri godine igram i za našu reprezentaciju“, kazao je za RINU ovaj mladi teniser.


Ognjen potiče iz sportske porodice, tata Nikola je fudbaler a mama Jasmina košarkašica. I upravo Ognjenovi roditelj i i sestra su njegova najveća podrška. Radost zbog njegovog talenta i postignutih rezultata ne kriju, iako je kako kažu izuzetno zahtevno i teško pratiti razvoj ovako uspešnog tenisera.

Foto: RINA


„Primetili smo da je još kao mali dok gleda tenis pokaziovao gestikulacijom i pokretima talenat za taj sport, nismo ga sputavali, naprotiv maksimalno smo ga podržali. Svi su bili u čudu dok su ga gledali, kako tako malo dete može tako dobro da igra, on levom rukom udara, a sa pet godina je osvojio prvi turnir u Grčkoj. Maksimalno smo mu se posvetili, 24 sata smo uz njega, pripreme, treninzi, ishrana. Živimo ovaj san svi zajedno, cela familija iako je teško, veliki su troškovi, velika odricanja ali nećemo stati borićemo se do kraja i nadamo se da će neko to videti i da će postati dobar čovek i uspešan sportista“, ponosno pričaju Ognjenovi tata i mama.


Ognjen trenira u Kragujevcu i Beogradu, njegov trener Zorica Cvetković ističe da je Ognjen veoma talentovan dečak i da je za njegov uspeh ključna leva ruka kojom igra.

Foto: RINA


„Pored toga što je talenat, igra levom rukom, brz je, u najbitnijim situacijama je najbolji na terenu, kad je tesan rezultat tad igra najbolje. Dobro se kreće na terenu, svi bi voleli da nastavi kao i do sada. Poslednje dve godine je prvak države, prvi je u Evropi u kategoriji do 14 godina. Favorit je i uvek opravda rezultat i naša očekivanja“, rekla je Zorica.


I ko zna, možda baš jednoga dana ova levica mladog junaka iz Šumadije, stisne desnicu našem Novaku, i postane zvezda sa kojom će se Srbija ponositi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar