Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Arapi ulažu milione evra u srpske oranice: Kanal za navodnjavanje dugačak 24 kilometra ponovo će biti u funkciji

post-title


Čačak - Kanal za navodnjavanje “Čačak – Parmenac“, sa kog su se vodom snabdevala poljoprivredna zemljišta od Parmenca do Katrge, izgrađen je 1957. godine i zbog dotrajalosti nije u funkciji. Sada se konačno krenulo sa njegovom rekonstrukcijom, a vrednost radova je 5,7 miliona evra, koji se finansira iz kreditnog aranžmana između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Projekat podrazumeva sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, a ukupna dužina postojećeg kanala, koji će biti betoniran i u potpunosti saniran je 5.350 metara od Parmenca do kanala Moravac.

"Za potrebe distribucije vode od kanala kroz mrežu projektovane su četiri crpne stanice, do krajnjeg korisnika sistema vodosnadbevanja. Očišćen je ceo kanal od mulja,rastinja, smeća i zemlje kao i pojas oko samog kanala. Uradili oko kilometar servisne saobraćajnice duž kanalana delu kod kanala u Trbušanima. Završili smo 3.500 m distributivnog cevovoda od ugovorenih 10.855 metara", kazao je gradonačelnik Milun Todorović.


Ukupna dužina distributivne mreže je 10.885 metara, a biće ugrađene cevi različitih prečnika, kao i postavka 11 cevovoda i 175 hidrantskih jedinica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar