Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dušan Miletić pred okršaj sa Cedevita Olimpijom: Igramo kod kuće, to nam je motiv više

post-title


U 20. kolu ABA lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Cedevita Olimpiju iz Ljubljane (subota, 17 časova).

Ovaj meč dolazi nakon nesrećnog poraza Borca prošlog vikenda u Beogradu od Mege. Bio je to još jedan duel u kom je čačanski tim pokazao zube favorizovanom rivalu, pa je nakon vrlo lošeg prvog poluvremena odigrao fenomenalno u drugih 20 minuta utakmice. Međutim, to ipak nije bilo dovoljno da se slavi u prestonici, jer je tačku na pitanje pobednika stavio Filip Petrušev u samoj završnici meča.

Foto: KK Borac/Lejča photography

Na minuli poraz podsetio je i Dušan Miletić, centar Borca, koji smatra da drugo poluvreme protiv Mege mora da bude model po kom će Čačani igrati u narednom periodu.

,,Utakmicu protiv Mege smo započeli veoma loše, pa smo bili prinuđeni da jurimo veliki zaostatak od oko 20 poena. Ali smo uspeli da se probudimo i istopimo prednost protivnika. Smatram da je drugo poluvreme protiv Mege naše pravo lice i način na koji moramo da igramo u utakmicama koje nam predstoje“, rekao je Miletić.

On je protiv Mege odigrao možda i najbolji meč od kada je obukao dres Borca.

,,Smatram da ne treba stavljati akcenat na individualne zasluge. To što sam dobro odigrao zasluga je saigrača, a ne samo moja. Jednostvano, otvorio mi se prostor, koji sam iskoristio. Verujem da je cela ekipa zaslužna za veliki preokret“, dodao je Miletić.

Centar Čačana će narednu priliku da ponovi sjajnu partiju imati već u subotu, kada u grad na Moravi stiže Cedevita Olimpija.

,,Reč je o dobroj, iskusnoj ekipi, koja dugo igra ABA ligu. Ima svega tri poraza, a čak 14 pobeda, što jasno govori o kakvom se timu radi. Jako su dobri u ofanzivi, trče dosta, tako da ćemo morati fizički da im odgovorimo“, zastao je Miletić, a zatim nastavio:

,,Dobro smo se spremili. Igramo kod kuće, što nam je motiv više, posle svih poraza koji su iza nas. A da li će sve što sam rekao biti dovoljno, ostaje da vidimo u subotu“, kazao je igrač Borca.

Mart je mesec velikih odluka za Čačane, jer će odigrati brojne mečeve koji će dobrano uticati na sudbinu u ABA ligi.

,,U martu ćemo videti gde smo i šta možemo da učinimo po pitanju opstanka u ABA ligi. Bilo je dosta otkazanih utakmica do sada, a neke od njih ćemo realizovati baš ovog meseca. Još uvek imamo dovoljno vremena za treninge, ali uskoro kreće jači ritam kada to neće biti slučaj, jer ćemo igrati svaki treći dan. Nema šta, moraćemo da stisnemo zube i da se pokažemo u pravom svetlu, kako bismo ostvarili par pobeda“, završio je Dušan Miletić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar