Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Omladinski radio na Radiju Klik FM

post-title


Radio Klik FM iz Čačka pokreće inicijativu pod nazivom “Omladinski radio – Mi stvaramo budućnost” namenjenu mladima sa teritorije Moravičkog regiona, projekat se realizuje  uz podršku Evropskog fonda za demokratiju

Mladi iz Čačka i Moravičkog regiona imaće konačno medijski prostor koji će sami uređivati. Na Radiju Klik FM iz Čačka od marta meseca startuje radijska emisija pod nazivom Omladinski radio koji će uređivati mladi sa ovih prostora i na kome će moći da obrađuju teme i probleme sa kojima se mladi susreću u ovom regionu i u celoj zemlji.

Urednice Omladinskog radija su Milica Stojanović i Vanja Dramićanin učenice Elektrotehničke škole i Čačanske gimnazije. Svakog utorka i četvrtka od 21 sat, na 100,8MHz na Radiju Klik FM mladi u Čačku i okolini imaće priliku da slušaju teme i probleme koje zanimaju mlade sa ovog regiona.

Realizacijom inicijative putem kvalitetnog informisanja i edukacije mladih, dugoročno menjamo svest kod mladih da svojim učešćem u raznim aktivnostima mogu stvoriti promene koje će poboljšati njihov položaj u društvu i zajednici u kojoj žive. Promene koje se mogu ostvariti su značajne jer će poboljšati društveno okruženje u kome žive, školuju se i rade. Kvalitetnim organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom  životu mladi mogu izvršiti pritisak na organizacije i intitucije koje se bave ovom oblašću na lokalnom i državnom nivou. Pozitivni primeri lokalnih inicijativa, uz kvalitetnu promociju mogu se preneti i na druge lokalne zajednice i doneti poboljšanje za veći broj mladih.

U sklopu inicijative realizovaće se radio emisija koju će uređivati mladi iz Čačka, a takođe će biti organizovano i niz tribina na kojima će se obrađivati teme posvećene mladima.

U samoj emisiji obrađivaće  se mnogobrojne teme koje su bitne za mladu populaciju kao što su:

-Medijske promocija pozitivnih primera među mladom populacijom.

-Promocija ravnopravnosti, ljudskih prava, multikulturalnosti i inkluzije među mladima izgradnjom kulture solidarnosti i zajedništva.

-Identifikacija i pronalaženje načina rešavanja problema sa kojima se mladi susreću poput vršnjačkog nasilja, bolesti zavisnosti, pronalaženje posla, otuđenosti,,…

-Edukacija mladih o mogućnostima ostvarivanja promena u različitim segmentima društva kroz građanski aktivizam i participaciju u društveno-političkom životu.

-Identifikacija onih faktora koji nedostaju da se mladi ljudi nakon završetka školovanja vrate i ostanu da žive u svojim mestima i kako ih poboljšati

-Promocija programa volontiranja među mladima.

-Kvalitetno slobodno vreme, druženje, omladinske akcije, humanitarni rad, muzika, kultura…

-Informisanje mladih o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i približavanje načina na koje mladi mogu doprineti stvaranju boljeg društva u zemljama u kojima žive – razmena iskustava sa mladima iz regiona, Evrope i sveta.

Slušamo se svakog utorka i četvrtka od 21 sat na 100,8MHz na Radiju Klik FM.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar