Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Iz Borca negiraju nameštanja: Naši igrači mogu na poligrafsko ispitivanje

post-title


U srpskom fudbalu povela se nova istraga o nameštanju, sve pod patronatom UEFA.

I dok se Fudbalski savez Srbije još uvek nije oglasio o kojim se utakmicama radi, stižu informacije da je u pitanju dva meča Prve lige i čak šest u Linglong Superligi Srbije.

Pod optužbom su prvoligaši Železničar iz Pančeva i Borac iz Čačka, koji se oglasio saopštenjem u kom negira bilo kakvu povezanost sa nameštanjem.

"Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih".

"Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama - piše u saopštenju Čačana.

Čak su Čačani najavili da će svoje igrače pustiti na poligraf, ali da to učini i glavni arbitar tog susreta odigranog u Pančevu.

"Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi", zaključuje se u saopštenju Borca iz Čačka.

B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar