Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivanjica konačno dobija savremeni Sportsko-rekreativni centar i bazen (FOTO)

post-title
Foto: RINA/Opština Ivanjica


Ivanjica – U opštini Ivanjica, na Jelića polju i površini od oko šest hektara gradi se Sportsko-rekreativni centar koji će u svom sklopu imati i zatvoreni bazen, fudbalske i teniske terene, kao i atlestsku stazu. U zgradi Opštine na javni uvid postavljen je predlog ovog projekta, pa će građani moći da daju svoje predloge i sugestije, nakon čega će biti usvojen plan gradnje ovog kompleksa.

ivanjica-bazen-na-otvorenom-fotorina2

„Na realizaciju ovog projekta se čekalo decenijima. Urađena je kompletna projektno tehnička dokumentacija, a radovi će se odvijati u fazama. U prvoj je planirano da na gornjem platou bude izgrađen parking za oko 100 vozila, teren sa veštačkom travom i tri multifunkcionlana terena za košarku, mali fudbal i odbojku. Plan je da to bude završeno do kraja ove godine i za to je iz lokalnog budzeta opredeljeno 18 miliona dinara“, rekao je za RINU, Momčilo Mitrović.

sportsko-rekreativni-centar-ivanjica1

U drugoj fazi planirano je da bude postavljena veštačka trava, uređenje atletske staze, terena za tenis, izgradnja dva bazena sa pratećim objektima i streljana.

sportsko-rekreativni-centar-ivanjica3

„Naš cilj je da na taj način razvijamo sportski turizam u našoj opštini i moći ćemo da ugostimo profesionalne i amaterske selekcije. Ono što bi u narednom periodu  moglo predstavljati problem jeste potporni zid između gornjeg i donjeg platoa gde je procenjena vrednost samo zida preko 20 miliona dinara, pokušavamo sa ministarstvom turizma da iznađemo sredstva kako bi se u to završilo" kazao je Mitrović.

 

Izgradnjom ovog Sportsko-reketativnog centra bi8će ostvaren dugogodišnji san svih stanovnika opštine Ivanjica, a krajnji rok za završetak radova je tri godine.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar