Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vozač šlepera iz Slovenije verovao navigaciji pa završio na makadamskom putu ariljskih sela

post-title


Pitanje je koliko bi vozač iz Ljubljane, nemoćan da pomeri šleper koji je ostao zaglavljen u lakat krivini kroz ariljsko selo Radoševo, juče stajao zarobljen na putu da mu u pomoć nisu pritrčali meštani.

Njih petorica, od kojih trojica iz drugog sela, ostavili su svoje seoske poslove, smatrajući da je preče da pomognu čoveku u nevolji, i pohitali mu u pomoć.

Meštanima Radoševa u sredu pre podne bilo je čudno kada je uzanim putem kroz njihovo selo, koji vodi uzbricama, prošao veliki kamion slovenačkih registarskih oznaka.

Tolika vozila, zbog zahtevnosti puta na kome ima dosta oštrih krivina i uspona, ne viđaju se često i njima mogu da krenu samo neupućene kamiondžije.

Ispostavilo se da je ovog prevarila navigacija. Prethodno je neku robu odvezao u Kraljevo, a onda odavde preko Arilja krenuo ka zlatiborskom selu Sirogojno da iz jedne hladnjače preuzme maline.

Umesto da se drži magistralnog pravca ka Požegi i dalje ka Užicu i Zlatiboru, navigacija je Slovenca po izlasku iz Arilja navela na seoske puteve. Prošao je Radobuđu, Grivsku i Kruščicu, a onda ušao u Radoševo.

Oko 10 sati primetio sam šleper kako se približava problematičnoj, uzanoj krivini na uzbrdici koju i mnogo lakši kamioni teško savladavaju. Na ulasku u zavoj je proklizao i stao. Vratio se unazad za dužinu kamiona i probao da zaiđe u širem luku, ali je opet proklizao, prikolica je sasekla krivinu. Nije mogao ni napred ni nazad - priča za „Blic“ Goran Remović, poljoprivrednik iz Radoševa.

Shvatio je da je čovek u problemu i odmah pošao na lice mesta. U međuvremenu je pozvao prijatelje Miladina i Dejana Todorića iz susednog sela Mitrići koji su ubrzo došli traktorima. Uskoro za njima došao je svojim traktorom i Željko Mitrić, bez trunke razmišljanja jer su i njega izvlačili Slovenci zaglavljenog u njihovoj zemlji.

- Vezali smo kamion lancima za tri traktora, pokušavali da ga izvučemo iz krivine, vukli, vukli, ali nismo uspeli. - nastavlja Remović.

Nikola Đapović, meštanin Radoševa, otišao je kući po svoj traktor i poneo sa sobom čekrk koji je odradio najveći deo posla.

Četiri traktora, od kojih tri lancima i jedan čekrkom, na jedvite jade uspeli su da izvuku kamion iz krivine na širi i ravniji deo puta. Posle dva i po izgubljena sata Slovencu je laknulo i mogao je da nastavi put.

Kazao je da se 20 godina bavi ovim poslom, ali da mu se ovako nešto nikada nije desilo. Izvadio je novac želeći da nas časti, ali nismo hteli ni za živu glavu. Uporan je bio i na kraju nam bukvalno gurnuo pare u džepove. Otišao je beskrajno zahvalan - nastavlja Remović.

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar