Pretraga vesti

Najstariji vozač u Srbiji i dalje je za volanom svog belog mercedesa: Deda Tika iz Ivanjice prošao preglede i produžio vozačku iako gazi devedesete (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Tikomir Bešević iz Ivanjice definitivno je najstariji vozač u Srbiji, a i šire, jer iako ove godine puni čak 94 godine prošao je sve potrebne testove, preglede i ponovo produžio svoju vozačku dozvolu.

"Pre nego što mi produže dozvolu odem kod nekoliko lekara. Proveravaju mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju", rekao je deda Tika za RINU.

Iako gazi devedesete on čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

1618565712ivanjica-najstariji-vozac-tikomir-besevic-fotorina2

"Vozački ispit sam položio pre više od 70 godina, a u svom vozačkom stažu ispod točkova je ostavljno na stotine hiljada kilometara, jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Nemačke i Austrije. Ali, sad kad gazi desetu deceniju života ipak sam svestan da više nisađ mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije", kaže ovaj najstariji vozač u Srbiji.

1618565649ivanjica-najstariji-vozac-tikomir-besevic-fotorina1

Za svo vreme svoje vožnje ostao je kako kaže, veran samo kralju automobila - mercedesu.

"Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio pežoa, a posle mercedesa. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je mercedes neprikosnoven", naglašava spretni vozač.a

U Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli mercedes, a mnogi od njih su se sa njim i provozali.

 

RINA

Komentari

"Deda Tiko,a ne da Tika,jer se čovek zove Tikomir,a ne Tikamir.

Vladimir

18.04.2021 22:20Tiko mnogo dobar čovek.Puno zdravlja i sve najbolje u životu .Lazo Čačak.

Lazo

17.04.2021 18:44


Ostavite komentar