Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Biciklisti Borca zabeležili nove uspehe (FOTO)

post-title


Na prvom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu u ovoj godini biciklista Borca Marko Danilović u seniorskoj konkurenciji osvojio je drugo mesto, kao i seniorska i kadetska ekipa, junior Dejan Cogoljević i kadet Boško Veličić osvojili su treća mesta.

Prvi Kup Srbije u drumskom biciklizmu održan je u nedelju 18.04.2021.godine u Erdeviku oko jezera Bruje. Staza je bila kružna, dužina jednog kruga  bila je 2650m. Vozilo se u veoma teškim uslovima po veoma hladnom vremenu i kiši koja je padala sve vreme. U takvim uslovima bilo je dosta padova i defekata, što su na svojoj koži osteili i biciklisti iz Čačka.

Seniori i juniori vozili su 38 krugova u ukupnoj dužini od 100,7km. Od starta nametnut  je jak tempo i posle prvih krugova odvojila se vodeća grupa od 6 takmičara, u kojoj su bili Marko Danilović  i Stefan Stefanović. Na polovini staze Stefanović dobija gumi defekt, posle zamene sustigla ga je velika grupa. U daljem raspletu trke od vodeće grupe odvojila se najača trojka u kojoj su bili Marko Danilović, Dušan Rajović iz francuske pro ekipe DELKO i takmičar iz Partizana Dušan Veselinović. Oni su složno išli do zadnjeg kruga kada je Rajović pokazao svoju snagu i ubedljivo pobedio, dok je Danilović osvojio drugo mesto. Stefanović je uspeo da se odvoji od glavne grupe i trku završi na četvrtom mestu. Mladi Aleksa Radmilac  bio je u glavnoj grupi, ali dva kruga pre kraja pao je u krivini pre cilja i malo zaostao na cilju, što je ekipu Borca koštalo plasmana na drugo mesto iza beogradskog Partizana.

Junior Dejan Cogoljević vozio je dobro, sve vreme kontrolisao svoje konkurente i spremao se za sprint u kome je bio favorit za pobedu, ali u predzadnjem krugu pao je na istom mestu gde i njegov kolega  senior Radmilac. On je na sreću brzo ustao, ali skoro ceo krug lovio odbeglu grupu koju je uspeo da stigne pre samog finiša, ali potrošena snaga nedostajala je za više od osvojenog trećeg mesta.

Kadeti su vozili 20 krugova u ukupnoj dužiniod 53km. Boško Veličić kadet Borca od starta nametnuo je jak tempo i posle nekoliko odvajanja formirala se vodeća trojka u kojoj je predvodnik bio upravo Veličić. Sve je ukazivalo da će doći do sigurne pobede, ali na polovini trke on dobija gumi defekt na delu staze gde nije bilo nikog da mu promeni točak. Posle zamene točka on se daje u poteru za odbeglim dvojcem, ali nije uspeo da nadoknadi izgubljeno vreme i osvaja treće mesto. Ostali članovi ekipe došli su u velikoj grupi plasiravši se oko 10 mesta, što je za ekipni plasman bilo dovoljno za drugo mesto.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar