Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Da li se čuje glas mladih u Čačku?

post-title
Foto: Infopress


U prostorijama Naučno tehnološkog parka u Čačku,   danas je  upriličen ,,Dijalog sa mladima”,  u okviru projekta ,, Podmladi  demokratiju”.  Cilj  sastanka je da se unapredi saradnja između učesnika i  donosioca odluka, kako bi se jasnije čuo glas mladih.

 Ideja projekta Podmladi demokratiju  je  da se omogući mladima iz Kruševca, Leskovca, Bajine Bašte,Ivanjice i Čačka  da kažu svoje mišljenje kako  bi  kroz dijalog  unapredili  saradnju  sa predstavnicima lokalne vlasti.  Naime, uesnici iz ovih gradova analizirali  su trenutno stanje , potrebe i prilike , ali su identifikovali i  probleme , izazove  sa kojima se suočavaju.

Projekat,,  Podmladi  demokratiju”,     započet  je 2019.godine , sprovodi ga fondacija  Arka. U prethodnim fazama održan je i trening za mlade na kojem su učesnici stekli znanja i veštine o strukturnom dijalogu, aktivizmu i zagovaranju.

Organizatori napominju da je glavna ideja da se podstaknu mladi da aktivno učestvuju i preuzmu odgovornosti.

Cilj projekta jeste da se nakon dijaloga iz svih gradova koji su obuhvaćeni projektom pripremi Agenda za mlade , dokument koji će sadržati preporuke i aktivnosti koje mladi i donosioci odluka zajedno sastave.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar