Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Marinović nakon trijumfa u Splitu: Čačak je grad košarke, pobeda za sve ljude koji su uz nas (VIDEO)

post-title
Foto: Screenshot


U pomerenom meču 25. runde regionalnog takmičenja u Dalmaciji su se sastali Split i Borac. Nakon što je semafor označio kraj susreta, veoma važnu pobedu, možda i ključnu u tekućoj sezoni, ostvario je tim Marka Marinovića, koji je slavio rezultatom 74:86 (18:15; 18:28; 22:26; 16:17). Bio je ovo još jedan odličan meč Čačana u Sportskom centru ,,Gripe“, kojim je nastavljena dobra tradicija od lane, započeta još u Drugoj ABA ligi.

Samo u prvih 10 minuta domaćin je uspeo da igra na istom nivou kao gosti iz Čačka. Štaviše, prvi kvartal rešen je u korist Splita (18:15).

Ali onda je usledila fenomenalna druga četvrtina Čačana. Predvođen izuzetno raspoloženim Novakovićem, koji je šutirao trojke 5/5, Borac je uspeo da preokrene rezultat i da na veliki odmor ode sa sedam koševa zalihe. Naravno, i agresivna odbrana, koja je bila na visokom nivou, igrala je bitnu ulogu.

Pošto je susret nastavljen, Čačani su produžili da rade dobar posao, pa su mahom vodili dvocifrenom razlikom, koja je u jednom momentu iznosila 15 poena (58:73). Split se svojski trudio da nešto promeni, ali taj pokušaj je ostao jalov. Borac je uspeo da naplati kvalitetnu igru i da se sa gostovanja u Dalmaciji vrati sa dva izuzetno vredna boda.

Nakon ovog trijumfa Borac se nalazi u daleko boljoj situaciji nego što je to bio pre meča u Hrvatskoj. Naime, sada ekipa Marka Marinovića ima isti broj pobeda kao Split, Krka i Cibona. Od prva dva tima ima bolju koš razliku, dok Cibose dočekuje u poslednjem kolu u Čačku.

Sve u svemu, eventualnom pobedom nad Zagrepčanima narednog ponedeljka Borac bi stavio tačku na pitanje opstanka u ABA ligi, čime bi obezbedio učešće u jadranskoj eliti i naredne sezone.

Trener Borca Marko Marinović sa puno emocija je govorio o velikom podvigu svog tima.

,,Utakmica je bila mnogo važna za Split, baš kao za nas. Iskreno, mnogo sam uzbuđen. Ovaj meč bih posvetio svim ljudima u gradu na Moravi. Sve ovo mi teško doživljavamo. Čačak je grad košarke, i mnogo smo se borili da bismo došli u ovu situaciju. Posle svih dešavanja tokom sezone i sportskih nepravdi, momci su pokazali da su najbolji onda kada je bilo najteže. Moram da im čestitam od srca, verovao sam u njih, a oni su mi to vratili”, zastao je Marinović, a onda je nastavio svoje izglaganje.

,,Matematički nismo obezbedili opstanak u ligi, ali smo blizu toga. Teško je, ovo nam je prva godina u jadranskoj ligi. Ipak, verujem da možemo da pobedom protiv Cibone kod kuće rešimo pitanje ostanka u ABA ligi”, dodao je strateg Čačana.

On je naglasio defanzivu kao ključ pobede Borca.

,,Smatram da je presudila naša agresivna odbrana. Fizički smo odgovorili, bili smo agresivni preko celog terena. Bili smo konstantni, verovali smo u svoju odbranu, koja se na kraju pokazala odličnom. Iz toga je došao dobar napad. Nismo ni u jednom trenutku odustajali. Doduše, imali smo prazan hod krajem prve i početkom druge četvrtine. Međutim, posle je sve došlo na svoje mesto, kontrolisali smo utakmicu i na kraju zasluženo pobedili”, mišljenje je Marinovića.

Šef struke Borca uputio je lepe želje rivalima iz Splita.

,,Čestitao bih Splitu na fer i korektnoj utakmici i poželeo bih mu svu sreću u nastavku sezone Kao što smo zajedno ušli, voleo bih da tako i ostanemo u ABA ligi”, završio je Marko Marinović.

Nakon utakmice u Splitu tim iz grada na Moravi ima sedam dana pauze, da bi zatim na svom parketu, u poslednjem meču ligaškog dela ABA takmičenja, ugostio zagrebačku Cibonu. Susret 26. kola jadranskog takmičenja zakazan je za ponedeljak 26. april, a početak okršaja je u 17 časova.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar