Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Formirane Radne grupe za obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica

post-title


Formirane su Radne grupe za obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica koje će rasteretiti centalne ulice u ovim mestima, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju i značajno poboljšati ekološku situaciju jer sadašnje trase prolaze kroz gusto naseljene delove. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture daje punu pažnju projektima koji će smanjiti zagađenost u ovim gradovima i opštinama.

Obilaznica oko Požege biće dužine oko 3.8km i podrazumeva izgradnju mosta preko reke Skrapež. Obilaznicom će biti prespojena dva državna puta (državni put Čačak – Požega - Užice i državni put Kosjerić – Požega - Arilje) i vezu sa petljom “Požega” na auto-putu Požega - Kotroman.

Obilaznica oko Gornjeg Milanovca dužine je 9.4km i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će dati punu podršku lokalnim samoupravama u procesu eksproprijacije kako bi mogli što pre da krenemo sa radovima.

Obilaznica oko Užica biće duga 4.8km i rasteretiće centralne ulice i izmestiti tranzitni saobraćaj koji sada prolazi pored dve osnovne škole u ovom gradu. Obilaznica će biti duga 4.8km sa mostom dužine 252m. Procenjena vrednost za sve tri obilaznice je oko 54 miliona evra. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar