Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Narodna iniciajtiva Potpiši-prodiši i u Čačku

post-title


U okviru narodne inicijative Potpiši- prodiši širom Srbije skupljaju se potpisi kako bi se zabranila prodaja sirovog lignita  fizičkim licima.Reč je onajlošijoj  vrsti uglja , sadrži oko 40 posto vlage I 15 odsto pepela. Prilikom sagorevanja  sirovog lignita oslobađa se velika količina zagađujućih materija u vazduh.

U ime Udruženja građana Erudita,  Jovana Jevremović napominje da je važno da građani podrže inicijativu kako bi se skupilo 30 000 potpisa za zabranu prodaje sirovog lignita fizičkim licima.  Važno je da sačuvamo životu sredinu, a ovo je  jedan od načina na osnovu koga svi možemo dati doprinos . Zainteresovani građani mogu da se potpišu I u Užicu na više lokacija.

Akcija Potpiši- prodiši usmerena je u cilju unapređenje ekološke situacije na teritoriji Republike Srbije,  kako bi se  poboljšao  kvaliteta vazduha u svim naseljenim sredinama, Osim u Čačku I Užicu, sprovodi se  i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Zaječaru, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Kuršumliji, Boru, Nišu i Valjevu.

Akcija Potpiši -prodiši traje do 25. aprila. Čačani će u okviruzavršne  aktivnost u nedelji ekologije prikupljati smeće na Spomen parku, dok će Užičani čistiti  dečije  terene  u Turici.

TV Lav plus



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar