Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Smiruje se epidemijska situacija u Čačku, u protekla 24 sata jedan smrtni slučaj: Do sada u Moravičkom okrugu dato 85.000 doza vakcina

post-title


U Opštoj bolnici u Čačku na kovid odeljenjima hospitalizovano je 139 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 17 lica, od kojih je troje na veštačkoj ventilaciji. Tokom protekla 24 sata od posledica inficiranja korona virusom preminuo je jedan pacijent.


„Situacija je i dalje nepovoljna, ali nije alarmantna. Pregledi su u blagom padu, pa su sa 106 pali na 70, dok u bolnici cifre malo rastu. Jedan pacijent je i preminuo. Inače, imamo tenziju na nekovid delu, mnogo pacijenata a mali prostor”, rekao je Luković.


Dr Aksentije Tošić, direktor Zavoda za Javno zdravlje rekao je da će se u narednih nekoliko sedmica sugrađanima omogućiti imunizaciju širokom lepezom vakcina.
„Za sada Fajzer i Sputnjik a u nekom narednom periodu i Sinofarm. Vakcinacija će se vršiti i za zakazane ali ćemo ponovo krenuti u akciju i bez termina.


Od danas na celom Moravičkom okrugu građani mogu u svim opštinma i gradu Čačku, primiti Sputnjik bez zakazivanja.


"Do sada je 85.000 doza dato u Moravičkom okrugu i nismo imali ni srednje ni teške reakcije na njih, a kamoli smrtni ishod. Takođe, osobe koje su vakcinisane bilo kojom vakcinom u izuzetno malom broju oboljevaju. A nadamo se da će prvu dozu posle ove akcije primiti još 30.000 ljudi”, kazao je Tošić.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar