Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak će biti najveće saobraćajno čvorište u Srbiji, na raskrsnici Moravskog koridora i autoputa Miloš Veliki

post-title
Foto: RINA


Čačak - Deonica autoputa od Preljine do Požege prolazi kroz nekoliko čačanska sela. Eksproprijacija zemljišta predstavljala je veliki problem i do sada je urađeno preko 2300 rešenja, ono na šta se meštani često žale jesu oštećeni lokalni putevi prilikom građevinskih radova.


„Evidentno je da su oštećeni putevi u Milićevcima, Rakovi, Vranićima, Gornjoj Gorevnici. Nećemo dozvoliti da to tako ostane. Ugovorom sa Putevima Srbije dogovorili smo da se poprave te saobraćajnice, da se one vrate u prvobitno stanje i da se izgrade nove. Važno je da i domicilno stanovništvo bude rasterećeno i zadovoljno u svakom smisli. Što cenom koji su dobii za svoje objekte i zemljište, što kvalitetom puteva koji će ostati iza auto puta”, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


Izgradnja pristupne petlje u Pakovraću grad Čačak će biti rasterećen od saobraćajnih gužve, koje su posebno vidljive u prazničnim danima.


"Za mesec dana kreću radovi u Mrčajevcima na delu Moravskog koridora koja je na teritoriji grada Čačka. Upraz autoput Miloš Veliki, Moravski koridor i aerodrom u Lađevcima, Čačak postaje treće najveće saobraćajno čvorište u Republici Srbiji. To naravno podrazumeva dalji razvoj, kulture, sporta i svega onoga što je neophodno za Moravički okrug, Zapadnu Srbiju, kao i naš grad. ”, zaključio je Todorović.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar