Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Krizni štab odlučio: Od sutra otvorene i unutrašnjosti ugostiteljskih objekata

post-title


Dr Tiodorović izjavio je nakon sednice da se tokom praznika mere nisu poštovale onako ozbiljno kao što bi se to očekivalo.

"Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja i zato je zdravstveni sistem spreman da eventualno za narednih sedam do 10 dana očekuje pojavu zaraženih, ali ne kao što smo imali za Sretenje", rekao je on.

"Svi zajedno smo doneli odluku da se kafići, restorani bez bašti otvore sutra i radiće do 22 časova. Mora se poštovati do 50 posto popunjenosti kapaciteta, razdaljina između korinsika metar i po do dva metra, a neće biti ni muzike posle 18 časova", istakao je dr Tiodorović.

Nije bitno da li je muzika uživo ili ne, svakako je glasna i ljudi moraju glasnije da pričaju kako bi se razumeli, objasnio je on.

Primena navedene odluke na snagu stupa od sutra, ali samo pod navedenim uslovima.

"Zalažemo se za primenu mera i za rigorozno kažnjavanje", jasan je član Kriznog štaba.

Posebno je istakao da i dalje važi zabrana okupljanja više od pet osoba, a što se tiče benefita za vakcinisane, rekao je da se moraju poštovati ljudska prava.

Svi građani koji žive i rade u inostranstvu i tamo su vakcinisani, moći će da uđu u našu zemlju bez ograničenja i neće imati bilo kakva ograničenja, ali da "očekujemo recipročne odluke", dodao je on.

Što se tiče noćnih klubova, Štab će još uvek morati da "vaga".

"Noćni klubovi su težak problem koji nas je prošle godine doveo do velike opasnosti. Setimo se jula meseca prošle godine. Svi su bili svesni kolika je to opasnost bila. Sačekaćemo malo, moraćemo još da procenimo, Kad budemo imali ispod 100 pozitivnih ili 60 ili 70 odsto tzv. "kolektivnog imuniteta" možemo se vratiti normlanom životu", zaključio je Tiodorović.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je danas u 16 sati.

Odluka je, kako saznaje Tanjug ubrzo doneta, a na sednici su prisustvovali i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon rekao je ranije danas da ne može da prejudicira odluke štaba, ali je rekao da će sigurno biti otvaranja.

Prema njegovim rečima, medicinski deo štaba je tražio da se zatvoreni delovi kafića otvaraju tek posle 15. maja, ali da su ekonomski razlozi su jaki.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je ranije danas da očekuje da se na današnjoj sednici donese odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata u subotu, 8. maja.

Ugostiteljski objekti u Srbiji su zatvoreni od 16. marta, a od 5. aprila rade bašte kafića i restorana.

B92/Tanjug



Komentari

E super, neka se i ugostitelji obraduju, i neka postave u lokale ruske preciscivace vazduha, da bude prijatnije svima.

zeljko

07.05.2021 19:40


Ostavite komentar