Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku se dnevno vakciniše 200 građana, u toku vakcinisanje bez zakazivanja

post-title
Foto: Infopress


Jedan od punktova za vakcinaciju gradjana u Čačku je  u Domu kulture.  Pre podne se gradjani revakcinušu, a od 14 do 20 sati  mogu se vakcinisati svi oni koji se nisu prijavili za vakcinaciju preko portala eUprava.

U ponudi su vakcine  „Sinofarm“ kineskog proizvođača i nemačko-američkog Fajzer/Biontek-a , kao i ruska vakcina Sputnjik VE I Astra Zeneka. U Čačku se dnevno vakciniše 200 gradjana, a u zavisnosti od interesovanja biće otvoreni I dodatni vakcinalni punktovi. “U krajnjem slučaju I u našim ambulantama , ma ko da se pojavi, biće vakcinisan . Preporuka je ipak  radi organizacije posla I radi evidencije  koja mora precizno da se vodi da u Dom kulture dolaze gradjani koji još uvek nisu odlučil da li će da se vakcinišu, kaže direktor Doma kulture dr Aleksandar Pajović.

Zaključno sa jučerašnjim danom u Čačku je prvu dozu vakcine primilo oko 31 000 građana, dok je broj kompletno vakcinisanih nešto manji i iznosi 26. 000. Očekuje  se da bi u narednih nekoliko dana  30 000 naših sugradjana moglo biti kompletno imunizovao.

“Naše akcije nisu samo ovde u gradu I u Domu zdravlja. Mi preko lokalne samouprave tražimo da nam se dostave spiskovi po Mesnim zajednicama  gde će naše ekipe otići organizovano ,ali I to ćemo učiniti I u kompanijama I većim firmama koje još uvek nisu vakcinisale svoje radnike. Dakle, pravimo još jednu akciju kako bismo vakcinisali što veći broj gradjana”,  ističe direktor Doma zdravlja u Čačku.

Svi građani koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar