Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prva farma u Srbiji koja svoje proizvode prodaje za kriptovalute: Prepelice su najperspektivnije ptice - malo traže, a mnogo daju

post-title
Foto: RINA


Lučani – Najveća farma japanskih prepelica u Srbiji nalazi se u Dragačevu, a od maja ove godine ona će biti jedna od retkih koja će uvesti plaćanje svojih proizvoda u kriptovaluti. Za sada su to dve kriptovalute, Bitkoin i Etar. Tako da ćete za samo 1 Etar moći da započnete biznis sa prepelicama. Draganić, kao diplomirani ekonomista kaže da je računica poprilično dobra.

"Da je neko u decembru, makar i iz šale, kupio 1 Etar koji je vredeo 500 dolara, danas bi moga da ga zameni za 720 prepelica sa svom dodatnom opremom gde je očekivana mesečna zarada oko 600 evra od prodaje prepeličjih jaja čija je prodaja zbog korone skočila čak za deset puta“, rekao je Draganić.

On smatra da je Etar kriptovaluta koja će tek da raste, pa veruje da će na ovaj način mladi ljudi početi da koriste najnoviju digitalnu tehnologiju i u prometu poljoprivrednih proizvoda.

„I Svetska banka i Svetski ekonomski forum smatraju da je moderna ekonomija neodrživa iz mnoštva razloga, a jedan od njih je prevelika količina raznih valuta u svetu, koje sve zajedno čine izuzetno komplikovan sistem za dalji razvoj svetske trgovine“, naglašava Draganić.

Inače, prodaja jaja od japanskih prepelica tokom epidemije korona virusa povećana je za čak deset dana.

„Prepelice su veoma rentabilne ptice koje vrlo brzo krenu sa nošenjem jaja i to u velikoj količini, ali i pored toga, tražnja je mnogo veća nego što proizvođači mogu da sakupe. Isplativost se ogleda u malom utrošku hrane, jer prepelica da bi snela 90 jaja pojede samo 2,7 kilograma hrane. Jako je zahvalna ptica, malo jede i ne treba joj mnogo prostora. Međutim, iako je potražnja porasla čak deset puta, cena je ostala ista“, izjavio je Nikola.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar