Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Meštanima Vrela ispunila se želja koju su čekali godinama unazad: Zajedničkim snagama za decu izgrađeno novo sportsko igralište  

post-title
Foto: RINA


Užice - Zahvaljujući programu “Udružimo se”, inicijativi i angažovanju meštana, a sredstvima koja su opredeljena iz budzeta Grada Užica u naselju Vrela posle nekoliko decenija izgrađeno je novo sportsko igralište. Sportsko igralište za fudbal i košarku, ali i prostor za okupljanje dece i mladih, ono je na šta su meštani Vrela čekali godinama unazad. Želja im se ostvarila, pa su kako ističu veoma zadovoljni i zahvalni Mesnoj zajednici i Gradu na realizaciji ovog projekta.


Po rečima direktora JP “Užice razvoj” Nikole Maksimovića izgradnja igrališta dimenzija 39 puta 20 metara koštalo je oko tri miliona dinara.

“Urađeni su svi građevinski radovi i igralište je asfaltirano, postavljena je nova ograda visine oko 3,5 metra,a ovih dana radiće se i iscrtavanje. U narednih mesec dana biće urađen i deo tribina čime bi se komletno zaokružila priča. Naravno, biće postavljena i rasveta”, dodaje Maksimović.

Vladimir Sinđelić, član Gradskog veća za mesne zajednice ističe da se uporedo sa ovim završni radovi odvijaju na još dva igrališta u gradu. Jedno je u Ulici Nikole Tesle, a drugo u Gorjanima.

“Naša ideja je da svaki deo grada ima svoje igralište, a pored velikog broja dečijih u planu je i što veći broj sportskih igrališta. Kroz projekat “Udružimo se ” u protekle dve godine urađeno je sedam igrališta, a uskoro se očekuje i ovogodišnji konkurs, pa pozivam građane da se jave i svojim idejama daju predloge za izgradnju novih ili uređenje postojećih terena”, zaključuje Sinđelić.

RINA

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar