Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tribalion – najveća trka sa preprekama na Balkanu

post-title
Foto: NP Tara


 U Nacionalnom parku Tara organizovana je najveća trka sa preprekama na Balkanu „Tribalion – oseti slobodu“. Ova manifestacija održava se već pet godina, a ove godine prepreke je prelazilo više od 1700 takmičara.

Učesnici trke “Tribalion – oseti slobodu” susreli su se sa brojnim izazovima, poput penjanja uz konopac, preskakanja zidova i prelaženja preko vodenih prepreka. Takmičar, koji je prvi prošao kroz finiš, savladao je stazu za sat vremena, a ubrzo su pristigli i ostali.

Na ovu manifestaciju došli su učesnici iz cele Srbije, ali I iz regiona. Jedan od takmičara bio je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukovič.

„Prelepo je, planina je prelepa. Naša Srbija je divna, narod mi daje podršku da se takmičim. Ovo je trka solidarnosti, jedni drugima ćemo pomagati. Pripremam se i takmičim ceo život. Jašem konje, igram tenis, stoni tenis, fudbal, trčao sam maratone, ali ovo mi je prvi put da idem na trku sa preprekama, tako da se radujem. Mogu biti bolji u politici ako sam fizički spreman. Političari, takođe, vole sport i prirodi i uživaju u tome“, rekao je Stanivuković.

Takmičari su mogli da biraju između staze od 12 kilometara sa 20 prepreka I staze od 25 kilometara sa 35 prepreka. A nakon velike trke na kojoj je učestvovalo veliki broj ekipa, organizuje se i akcija čišćenja na Tari.

„Posle glavne trke, organizuje se i čišćenje Tare. Čisti se i staza koju koristimo za trku, ali skuplja se smeće i sa divljih deponija, kojih nažalost ima mnogo na ovoj planini“, kaže jedan od organizatora Nikola Živanović.

Ovakve trke izuzetno su popularne u svetu, kao i u našem okruženju, a broj učesnika, željnih novih izazova, je u stalnom porastu. Sledeći tribalion organizovaće se na jesen, ali ovoga puta kod jezera Perućac u Bajinoj Bašti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar