Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od pevačice do prodavačice: Ljubica je zbog korona virusa morala da promeni profesiju (FOTO)(VIDEO)

post-title
Foto: RINA


Gornji Milanovac - Posao muzičara bio je jedan od najugroženijih tokom korona virusa. Ljubica Krsmanović bavi se pevanjem već 18 godina, a prethodnih 14 meseci bilo je veoma teško,  jer su ona i njene kolege iz benda  morali da otkažu sve dogovorene nastupe. Međutim, ovi muzičiri nisu očajavali već su za vreme epidemije  našli nove poslove i tako sebi i svojim porodicama obezbedili egzistenciju. Kad  se na njenom mikrofonu počela skupljati prašina, ona ga je zamenila. Prvo je prošle godine radila kao bebisiterka, zatim brala maline i sada našla posao u prehrambenoj prodavnici.

„Prošle godine bilo je jako teško, bilo je mnogo dilema i razmišljanja duboko u noć – kako i šta dalje. Kada je prvobitni šok prošao i kad sam se pomirila sa činjenicm da od nastupa dugo neće biti ništa odlučila sam da okrenem drugi list. Naučila sam i ranije da budem borac, pa tako ni ovaj put nisam odustala i čekala pomoć“, rekla je Ljubica za RINU.

muzicari-u-vreme-korone-fotorina6

Pronašla je posao, ali ni to nije bilo toliko lako jer je morala da se izbori i sa mnogim predrasudama koje su vezane upravo za žene koje se bave pevanjem.

„Između redova sam mogla da shvatim da ne žele da zaposle pevačicu, ne znam iz kojih razloga, ali svakako to su predrasude koje nas prate. Međutim, svojim radom dokazala sam da tome svakakp nema mesta. Kad sve ovo prođe planiram da se vratim pevanju, ali i da zadržim posao u prodavnici“, kaže Ljubica.

Tokom svih ovih meseci bilo je mnogo govora o tome kako i od čega žive muzičari u vreme epidemije, a kako kažu nisu ih mimoišli ni loši komentari koji su ih poprilično zaboleli.

muzicari-u-vreme-korone-fotorina3

„Bilo je onih koji su se radovali našoj muci. Često smo čuli da idemo da uzmemo lopatu i da kopamo, a niko ne zna koliko zapravo truda i vremena smo ulagali da bi postali muzičari. Nije to baš tako lako kako nekome možda izgleda. Bilo je i onih koji su nam pružili podršku i to naravno nikad nećemo zaboraviti“, rekao je pevač Mladen Cvetković.

muzicari-u-vreme-korone-fotorina5

Finansijski gubici koji su pretrpeli su izrazito veliki jer su u doba epidemije morali da otkažu preko 100 veselja. Ipak, sa uzdignutom glavom i muški čalnovi Stop benda iz Gornjeg Milanovca pronašli su posao. Sada se ipak nadaju da će se život konačno vratiti normalnom životu, kada je provod uz muziku bio naša realnost.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar