Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Velika investicija stiže u Gornji Milanovac

post-title
Foto: RINA


Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac najavio je veliku investiciju, od čak pet miliona evra, koja će biti realizovana u saradnji sa Ministartvom ekologije, a radi se o pogonu za preradu otpadnih voda u selu Mlakovac. U planu je kompletna rekonstrukcija prečistača ali i dolaznih vodova.

"Od kada je napravljen prečistač otpadnih voda u Mlakovcu nije završen do kraja. Mi sada želimo da uradimo kompletan ciklus , koji će obuhvatiti i preradu čvrstih ostataka koji ostaju nakon prečišćavanja otpadnih voda i da ih u zavisnosti od projekta koji bude prihvaćen, a javni poziv za projektovanje i izgradnju-što će obavljati jedna kompanija, raspisaće Ministartsvo, koristimo za loženje u novoj kotlarnici na bio masu, zajedno sa određenim procentom drvnih ostataka. Trenutno se čvrsti ostatak skladišti na deponiji koja ima posebno odvodnjavanje, nakon čega se deo mulja vraća u prečistač i tako u krug", rekao je Kovačević.

Ideja je da se napravi sposoban prečistač koji će moći da podmiri potrebe grada i privrede.

Deo novca biće upotrebljen za dogradnju postojećih kanalizacionih sistema na teritoriji grada. Radiće se u jednom delu Lunjevice, gde nije rešeno pitanje kanalizacione mreže, zatim u jednom delu Velereči kao i u još nekoliko delova grada, kako bi sve bilo povezano na kolektor. U narednom periodu biće izabran izvođač radova, do kraja godine uveden u posao a do kraja 2022.godine i da posao bude završen.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar