Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



In memoriam: Branislav Damnjanovski Make (1955-2021)

post-title


​U Beogradu je danas posle iznenadne i kraće bolesti preminuo dugogodišnji sportski radnik Branislav Damnjanovski Make.
​Nakon uspešnog završetka studija na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu, Make se vratio u svoj rodni grad, u kome je proveo ceo svoj vek. U mladosti se aktivno bavio boksom i jedan je od pionira plemenite veštine u Čačku. Posle takmičarske karijere veoma veliki trag je ostavio kao trener, a potom i međunarodni bokserki sudija.

Zasluženu penziju je ostvario prošle godine u Sportskom centru Mladost, gde je bio zaposlen od 1986.godine. Pored rada na poslovima referenta sporta i fizičke kulture, 12 godina je bio na čelu ove Ustanove. Veliki trag je ostavio i u školskom sportu, gde je čak 28 godina uspešno obavljao funkciju koordinatora za Moravički okrug. Od 2013.godine je obavljao funkciju predsednika saveza za školski sport grada Čačka.

​Za svoj rad i doprinos čačanskom i srpskom sportu Branislav Damnjanovski Make je više puta nagrađivan. 1981.godine je proglašen za najuspešnijeg trenera u Čačku, a 2017.godine za najuspešnijeg sportskog radnika. Bilo gde da je radio ostavio je nemerljiv doprinos razvoju sporta u našem gradu, ali i celoj Srbiji.
​Iza sebe je ostavio suprugu, decu, unuke...ali pre svega armiju sportskih školaraca. Sahrana Branislava Damljanovskog će se obaviti u ponedeljak 28.juna u 12 časova na Gradskom groblju u Čačku.



Komentari

E generaciju, bio si covek u pravom smislu te reci. saucesce porodici.

Novak

24.06.2021 20:12


Ostavite komentar