Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivanjica: Sporazum između elektrotehničkih I mašinskih škola

post-title
Foto: Infopress


U  hotelu ,, Park”, u Ivanjici na Skupštini Zajednice elektrototehničkih škola potpisan je sporazum o saradnji Zajednice elektrotehničkih škola I Zajednice mašinskh škola. Takođe, usvojen je I kalendar takmičenja u narednoj školskoj godini, a govorilo se I o svim aktuelnim pitanjima iz oblasti obrazovanja.

Potpisan sporazum između dve najveće zajednice srednjih stručnih škola elektrotehničke I mašinske struke  omogućiće još bolju saradnju u oko 40- ak škola na teritoriji Srbije koje imaju područje rada elektrotehniku I mašinstvo. Naime, kroz ovaj vid saradnje biće znatno  unapređen kvalitet nastave, istakao je rukovodilac grupe za stručno obrazovanje,  u Ministarstvu prosvete, nauke I tehnološkog razvoja, Radovan Živković.

Na tradicionalnoj godišnjoj skupštini zajednice elektrotehničkih škola analizirana je I protekla godina, govorilo se o projektu državna matura, ali I o uspesima učenika I  nastavnom programu.

S obzirom na specifične okolnosti usled korona virusa nadležni ocenjuju proteklu školsku godinu kao uspešnu.

Preporuka sa današnjeg skupa je da se na početku školske godine učenici upoznaju sa gradivom koje nisu usvojili, imajući u vidu da su u protekle dve školske godine nastavu pohađali  u specifičnim okolnostima.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar