Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Pomoć za porodicu Vučićević iz Vranića

post-title
Foto: Press služba


Tokom elementarnih nepogoda poslednjih dana juna, olujni vetar je odneo krov nad glavom porodici Vučićević iz Vranića. Grad Čačak je iz budžetske rezerve izdvojio novac za kupovinu 1.000 komada crepa i 250.000 dinara za sve neophodne radove, kako bi kuća ove porodice bila uslovna za život. Ovo je objekat, koji je u poslednjem naletu nevremena, na teritoriji grada Čačka pretrpeo najveću štetu.

Porodica Vučićević obratila se predstavnicima Grada, jer su za samo dva dana ostali bez krova nad glavom. Prvo im je oluja “odnela” crep, a zatim i ploču, tako da su gledali u otvoreno nebo.

-Na nama je bilo da nađemo rešenje da pomognemo ovim ljudima, koje je, usled elementarnih nepogoda zadesila velika nevolja. Draganu i Veri smo pomogli da saniraju kuću u kojoj žive, a koja je, nakon oluje, postala potpuno neuslovna. Srećni smo, jer nema većeg zadovoljstva od toga kada možemo da pomognemo našim sugrađanima. Sve što radimo - zbog njih radimo - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je danas, sa saradnicima, posetio porodicu Vučićević. Prema rečima domaćina, neizmerno su zahvalni predstavnicima lokalne samouprave u Čačku.

-Obratili smo se za pomoć regularno, podneli zahtev na pisarnici i lako stigli do toga da nam Grad brzo izađe u susret. Svako iz svoje službe od mene ima samo reči hvale. Bili su toliko preduzimljivi, veoma angažovani da nam pomognu. Ja kažem – kod nas u Vranićima se desila Evropa, po brzini pomoći i zainteresovanosti vlasti za našu muku – rekla je Vera Vučićević.

Krajem juna, nekoliko dana zaredom bila je jaka kiša, praćena gradom i olujama, koje su, ovoga puta, izazvale štetu na mnogim stambenim objektima. Komisija za procenu štete Grada Čačka je na terenu i sagledava posledice ovog nevremena, a do sada je prijavljena šteta na oko 50 objektata.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar