Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U16 selekcija Srbije priprema se za FIBA Čelendžer, dva igrača Borca imaju veoma zapažene uloge

post-title
Foto: Privatna arhiva


U16 selekcija Srbije, koju sa klupe predvodi trener Dragoljub Avramović, uspešno se prirema za FIBA Čelendžer, koji je na programu od 16. do 21. avgusta u Novom Sadu.

Mladi košarkaši Srbije nižu sve same pobede, a tim dobrim rezultatima veliki doprinos dali su igrači Borca, Đorđe M. Ćurčić i Pavle Nikolić.

Reč je o momcima koji su prošle sezone bili deo kadetskog tima Borca, koji je predvođen Milošem Pejanovićem na završnom turniru osvojio zvanje šampiona države.

Kao nagrada za taj veliki uspeh Ćurčić i Nikolić su priključeni prvom timu Marka Marinovića, pa su u Superligi, a uz Đorđa V. ĆurčićaJankovića i Andrića, imali priliku da osvoje simpatije košarkaške javnosti u gradu na Moravi, ali i čitavoj Srbiji.

Da tu nije kraj napretku postalo je očito u julu, kada su pomenuti igrači pozvani u selekciju Srbije, koju čine košarkaši starosti do 16 godina. Kada se sve podvuče, veoma uspešna takmičarska godina je iza ova dva mlada košarkaša Borca, koji će i naredne godine nositi dres kadetskog tima iz grada na Moravi, a vodiće ih trener Vladimir Zlatanović.

Đorđe M. Ćurčić smatra da će mu reprezentativno iskustvo puno značiti.

,,Lep je osećaj biti deo reprezentacije i raditi sa momcima koji su najbolji u mom godištu. Srećan sam što sam dobio priliku da sarađujem i sa trenerima od kojih mogu puno da naučim. Svakako da će mi ovo puno značiti, jer stičem iskustvo i na reprezentativnom nivou, pored klupskog, koje već posedujem”, izjavio je Ćurčić.

Pripreme za FIBA Čelendžer teku po planu. Srbija je do sada ostvarila šest pobeda na isto toliko mečeva, što nije zanemarljiv rezultat.

,,U dosadašnjem delu priprema smo radili jako i kvalitetno, što se odrazilo i na rezultate. Do sada smo odigrali šest utakmica i ostvarili smo isti broj pobeda, tako da moramo biti zadovoljni odrađenim poslom. Što se tiče Čelendžera, koji nas uskoro očekuje, moram da kažem da imamo najviše ciljeve. Tačnije, želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, koje će biti sledeće godine. Smatram da imamo velike šanse da uspemo, ali moramo to i da opravdamo na terenu”, dodao je Đorđe Ćurčić.

Pavle Nikolić ističe šta za njega znači igranje za reprezentaciju.

,,Biti deo reprezentacije Srbije do 16 godina je zaista velika čast i privilegija. Ne mogu da opišem koliko mi to znači, naročito ako se ima u vidu da u reprezentaciji rade veliki stručnjaci, koji odlično znaju svoj posao. Od njih mogu mnogo da naučim, što će mi puno koristiti”, rekao je Nikolić.

Što se tiče priprema…

,,Dosadašnji deo priprema je protekao zaista sjajno. Zadovoljan sam jer sam uspeo da pružim svoj maksimum. Svi naporno radimo za FIBA Čelendžer, koji nas očekuje u drugoj polovini avgusta u Novom Sadu. Imamo velika očekivanja na tom turniru, a mogu slobodno da kažem da ćemo se potruditi da na najbolji mogući način predstavimo svoju zemlju”, zaključio je Pavle Nikolić.

Inače, podsećanja radi, na FIBA Čelendžeru reprezentacija Srbiji će kao protivnike imati selekcije Turske, Izraela, Slovenije, Češke i Belgije.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar