Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Najplodnija godina za Gornji Milanovac koja se meri u milionima: Rekonstrukcija vitalnih puteva u dužini od 50 kilometara preporodiće opštinu

post-title
Foto: RINA


Gornji Milanovac - Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je Mesnu zajednicu Bogdanica gde su u toku radovi na deonici lokalnog puta ka zaseocima Kneževići i Bajići. Pripremni radovi se obavljaju na trasi puta u dužini od 1140 metara, širine 2.5 metra, nakon čega će biti postavljen asfalt.


"Posle svih radova na infrastrukturi sa sigurnošću mogu da kažem da je ovo najplodonija godina za opštinu Gornji Milanovac. U toku su tri velike investicije finasirane sredstvima Vlade Republike Srbije i to rekonstrukcija puta od Ugrinovaca preko Šilopaja do Srčanika u dužini od 15 km, zatim putni pravac od Takova do Pranjana 25,5 km. U oba puta ulažu se velika sredstva koja se mere u milionima dinara. Počeli smo eksproprijaciju za pristupnu saobraćajnicu, ukupno oko 10 km, a vrednost projekta iznosiće nekoliko milijardi. Ovaj putni pravac meštani su izdvojili kao najprioritetniji, a danas sam imao priliku da saznam i koji su ostali problemi sa kojima se suočavaju. Potrudićemo se da u dogledno vreme poboljšamo sve ono što možemo na terenu", istakao je Kovačević.


Opština Gornji Milanovac iz sopstvenih sredstava svake godine finanisira lokalne i nekategorisane puteve, lokalne sa 100%, a nekategorisane u odnosu tri prema jedan, odnosno opština učestvuje sa 75 procenata, a građani sa 25 procenata sredstava.


"Mi smo čekali jedanaest godina da se ova deonica puta sastavi, ali zahvaljujući predsedniku opštine i saradnicima koji su prepoznali našu potrebu za dobrim i kvalitetnim putem koji povezuje četiri sela i četiri opštine, Kosjerić, Požegu, Čačak i Milanovac kao i turističko mesto Divčibare. Za naših osamdeset domaćinstava ovaj put je od ogromnog značaja", rekao je Radomir Knežević, predsednik MZ Bogdanica.


Vrednost investicije je 6.721,608,00 dinara, a izvođač radova je preduzeće AR Gradnja. Predviđeno je da ova deonica bude asfaltirana do kraja sedmice.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar