Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nakon pola veka čekanja Požega konačno dobija obilaznicu: Izgradnja počinje u martu sledeće godine, saobraćajnica od velikog značaja izmestiće teretna vozila iz centra opštine

post-title
Foto: RINA


Požega – Iz godine u godinu, sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada. Rešenje jeste izgradnja obilaznice, a sa radovima će se početi u martu sledeće godine.

„Uz izgradnju autoputa od izuzetne su važnosti obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Užica i Požege. Treba da se uradi kompletna tehnička dokumentacija za izvođenje radova i realizacija same ivesticije. Izrada projekta, eksproprijacija zemljišta. Nakon toga započeće radovi, a to će biti na proleće sledeće godine. Činimo sve da čitava Srbija bude izuetno sabraćjno povezana, da se olakša građanima. Svakako, nećemo zaboraviti ni izgradnju i sanaciju lokalnih puteva“, izjavio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović prilikom posete Požegi.

Izgradnjom obilaznice oko Požege građani će imati brojne benefite. Osim što će gradsko jezgro biti rasterećeno, a teretna vozila neće prolaziti pored osnovnih škola i đaka, nova saobraćajnica imaće pozitivne efekte na životnu sredinu, ali i dovesti nove investitore.

„Tehnički problemi takvog saobraćaja, neposredna blizina dva objekta OŠ „Petar Leković”, te buka i zagađenje u samom gradu, konačno su prepoznati i u resornom ministarstvu, pa je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao da se „Mora graditi obilaznica oko Požege,” izjavio je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Prilikom izgradnje obilaznice oko Požege u nekim elementima su potrebne konsultacije sa preduzećem „Srbijavode” koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar