Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kraljevo: Sportski rekviziti na dar mališanima u Roćevićima

post-title
Foto: Press služba


Povodom promocije sporta i uključivanja dece sa seoskih područija u sport, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović obišli su Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u Roćevićima. Tom prilikom mališane ove škole obradovali su loptama za košarku, rukomet i odbojku.

Kako ističe gradonačelnik, saradnja između grada Kraljeva i Sportskog saveza je na izuzetno visokom nivou, a odluka da obilaze seoske škole i doniraju lopte  i sportske rekvizite od velikog je značaja za decu.

„Videli ste radost ove dece kada su dobili lopte za košarku, odbojku i rukomet. Život ove dece je nešto drugačiji u odnosu na decu u gradu jer oni, pored učenja i odlaska u školu, moraju i da pomažu svojim roditeljima, bakama i dekama u poljoprivrednim radovima“, pojasnio je Terzić, pa dodao:

„Mi smo se potrudili da im ovim poklonom ulepšamo školske dane jer neka deca nisu imala priliku da vide pravu rukomentu ili odbojkašku loptu do sada.“

Terzić smatra da seoske škole ne raspolažu sa dovoljno učila, ni lopti i drugih revizita koji se koriste u nastavi za fizičko vaspitanje i upravo zbog toga donacija ove opreme je vrlo vredna za ove mališane. Kako ističe, posebno je značajno što su profesori fizičkog vaspitranja u seoskim školama bivši sportisti odnosno ljudi koji su se godinama profesionalno ili amaterski bavili sportom tako da deci mogu da daju veoma korisne savete.
„Danas smo sa Sašom Miljkovićem, profesorom fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Roćevićima, popričali i o načinu ishrane koji ova deca treba da primenjuju i njegova knjiga „Kako živeti zdravo“ će u mnogome značiti i deci u Roćevićima, ali i drugim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada“, izjavio je Terzić.

Prema rečima predsednika Sportskog saveza Kraljeva Miloša Simovića,
Savez u okviru svojih aktivnosti, već tradicionalno, obilazi đake ne samo u gradskom, već i u seoskim području, i tom prilikom deli neophodnu sportsku opremu.

„Naša je obaveza da pomognemo ovim mališanima, da im približimo sport i da im stavimo do znanja koliko je bitno fizičko vaspitanje. Veoma je važno usmeravati decu ka sportu, pogotovo kada se radi o deci sa seoskih područja kojima pojedini sportovi nisu dostupni kao što je to slučaj sa decom koja žive u gradu“, istakao je Simović.

Direktor Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Roćevićima Milivoje Popović zahvalio je gradonačelniku grada Kraljeva i predsedniku Sportskog saveza Kraljeva na poseti i donaciji u vidu lopti koje su prekopotrebne jer predstavljaju potrošnu robu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar