Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović posetio kompaniju „Drvo art“

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa predstavnicima lokalnog rukovodstva posetio kompaniju „Drvo art“ u industrijskoj zoni u Konjevićima, gde je i završena rekonstrukcija saobraćajnice pored ovog preduzeća. Kompanija „Drvo-art“ je osnovana sredinom 2000. godine i sa novom halom, čija je izgradnja počela pre tri godine, sada je jedna od najprepoznatljivijih u našem gradu, a zapošljava više od 70 radnika.

-Saradnja sa lokalnom samoupravom je bila ključna za našu investiciju, jer u trenutku kada smo došli ovde, pre tri godine, bila je livada, bez ikakve infrastrukture – rekao je vlasnik kompanije Aleksandar Simanić, izrazivši veliku zahvalnost Gradu Čačku.

Predstavnici Grada naglasili su da je razvoj infrastrukture u industrijskim zonama nemerljiv, od putne infrastrukture do vodosnabdevanja, kanalizacije, osvetljenja saobraćajnica...

-Pored firme, danas smo posetili, pre svega, divnu porodicu Aleksandra Simanića. NJegovu majku, suprugu, dve ćerke, sina, sve tri generacije uključene u posao što je svakako formula za uspeh. Pre tri godine smo, na Aleksandrovu želju da proširi svoje proizvodne kapacitete, započeli zajednički projekat. Obezbedili smo trafostanicu, uradili gasifikaciju, doneli planski akt i napravili odličnu klimu i za buduće investitore koje očekujemo, a koji bi trebalo da se ugledaju na Aleksandra. Samo u julu i avgustu ove godine su proizveli 3.000 vrata i plasirali ugovorene količine na tržište. Rade i za domaće, ali svoje proizvode plasiraju i na inostrano tržište. Završili smo saobraćajnicu kao šlag na tortu da ovaj prostor ima potpuno uređenu infrastrukturu. Naša želja je da se ovde stacionira još novih firmi, kao i da postojeće proširuju svoje kapacitete, jer smo, kao Grad, obezbedili uslove. Razgovaramo sa potencijalim investitorima, jer i ova strana Konjevića bi trebalo da zaživi– rekao je Todorović.

Saobraćajnica koja je dobila novi asfalt je dužine 200 metara, a vrednost radova je tri miliona dinara. To je, istakli su predstavnici Grada, samo mali doprinos za privrednike, a planiraju mnogo više.

-Radićemo na tome da svim domaćim privrednicima omogućimo što bolje uslove za rad kako bi se kompanije razvijale, kroz ugovore za radna mesta, planske akte... Svakim donetom planskim aktom planiramo mere i aktivnosti za dostizanje ciljeva koje smo zacrtali. Razvoj kompanija značajan je, ne samo za građane Čačaka, već i čitavog Moravičkog okruga – zaključio je gradonačelnik Todorović.



Komentari

A direktor Drvo Arta Ivan Bojovic rodjeni brat Milana Bojovic pa onda se malo zapitajte kako je sve to uradjeno i odobreno

Milisav

10.09.2021 18:24


Ostavite komentar