Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prvi poraz Borca u pripremnom periodu, Mladost slavila u Čačku

post-title
Foto: Mediaportal


Košarkaši Borca doživeli su prvi poraz u pripremnom periodu. Nakon 40 minuta košarke u dvorani kraj Morave zemunska Mladost je izašla kao bolji tim, a rezultat je glasio 109:115 (27:31; 25:30; 35:25; 22:29).

 

Meč je otpočeo koševima Marinkovića, koji je na taj način upisao prve poene u dvorani kraj Morave. Nakon njega poentirali su Novaković i Hejl, tako da je u uvodnom delu utakmice napad Borca funkcionisao prilično dobro. A ni odbrana nije zaostajala, jer je domaćin za tri minuta primio svega dva poena. Tek je Milenković polovinom deonice pogodio za tri, što su bili prvi poeni nakon dugog perioda. Isti igrač pogađao je u naredna tri napada, pa je Mladost čak i povela (10:13). Od tog momenta gosti su zaigrali daleko bolje, pa su preuzeli kontrolu susreta. Takvo stanje potrajalo je do isteka prvog desetominutnog perioda.

 

Dobre minute sa kraja prve Mladost je nastavila početkom druge četvrtine, pa je došla do pet poena suficita (28:33). Da se gosti još više ne odlepe postarao se Čarapić, koji je spustio loptu na dno mrežice. Njegov primer sledili su Tomašević i Hejl, tako da je Borac uspeo da izjednači (34:34). Ali Mladost se nije dala sputati, pa je uzvratila istom merom. To je kao posledicu imalo da su gosti munjevito stekli plus osam (34:42). Igralo se u serijama, a red je bio na Borac. Domaćin je sa nekoliko pravih rešenja u napadu došao do minus dva (45:47). Međutim, ponovo je Mladost uzvratila, pa je na veliki odmor otišla sa prednošću od devet poena (52:61).

 

Nakon što se vratio iz svlačionice, Borac je zaigrao sa drastično više energije. Sa tri dobra napada došao je do sedam poena, pa je zaostatak značajno smanjen. Tek je Bojić na jedvite jade uspeo da zaustavi seriju domaćina. Međutim, Čačani su bili rešeni da preuzmu stvari u svoje ruke, pa su poveli nakon tri vezane trojke (74:69). Dobra igra domaćina bila je alarm za klupu Mladosti da zatraži tajm aut. Ali Marinković je bio u dobrom ritmu, tako da je uspevao da sačuva prednost na strani Borca. A posle trojke Ćurčića domaćin je došao do plus šest (81:75), što nije bio slučaj još od početka susreta. Ipak, do konca trećeg dela igre Mladost se izborila za egal.

 

Prodorom Gavrilovića započeo je odsudan deo igre. Na drugoj strani odmah je odgovorio Čarapić veoma atraktivnim potezom. Isto je učinio i Ćurčić, tako da je Borac na mišiće čuvao minimalnu prednost. Na sve načine je gostujući sastav pokušavao da ponovo dođe do vođstva, ali je Borac nekako odolevao. Istina, Mladost je polovinom poslednje deonice došla do prednosti od plus šest (101:107). Odmah je reagovao trener Marinović, pa je u igru vratio Pecarskog i Marinkovića. Međutim, zahvaljujući greškama domaćina, sastav iz Zemuna je volšebno došao do suficita od osam poena (105:113), i to dva minuta pre kraja utakmice. Razume se, klupa Borca je odmah reagovala. Ipak, Mladost je uspela da odoli svim naletima Čačana, pa se kući vratila sa značajnom pobedom.

 

Borac: Ćurčić 10, Hejl 11, Tomašević 2, Pecarski 19, Marinković 16, Novaković 15, Todorović 2, Lešić 8, Čarapić 26, Janković.

 

Mladost Zemun: Livingston 30, Simić 8, Milosavljević, Belić 21, Milenković 14, Kovačević 10, Bojić 18, Gavrilović 14, Sar, Živojinović.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar