Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osuđen “ubica sa Tvitera”: Neđeljku Đuroviću 30 godina zatvora za ubistvo Miloša Mileusnića!

post-title


Miloševi drugari u znak podrške nosili majice sa njegovim likom i natpisom “Samo da si nasmejan – takvog te pamtim”

Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga u 5.50.

– Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem, zbog čega ga je sud osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način – rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je bacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbranu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinskopravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Ðurović, koji je na ruci nosio brojanicu sa krstićem, presudu je saslušao mirno stojeći, dok su dvojica stražara bila pored njega, a nakon toga je pitao sudiju da li može i on nešto da kaže. Sudija mu je odgovorila da za to nije ni vreme ni mesto.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je nasmrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu da sačekaju izricanje presude.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: “Samo da si nasmejan, takvog te pamtim”, a doneli su i transparent na kom piše “Pravda za Miloša”.

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, Goran Mileusnić, obučen skroz u crno.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

 24sedam

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar