Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova šansa za mlade: U toku je prijavljivanje za realizaciju programa "Moja prva plata"

post-title


Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

 

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

 

Pozivamo mlade koji su nezaposleni i koji ispunjavaju uslove iz poziva da se prijave za učešće u programu. Prijavljivanje je počelo 01.10.2021. i trajaće do 31.10.2021. godine i moguće je isključivo preko sajta www.mojaprvaplata.gov.rs.

 

Molimo sve zainteresovane mlade da svoju zainteresovanost za učešće iskažu i Ministarstvu omladine i sporta na mejl radovan.ignjatovic@mos.gov.rs do 17. 10. kako bi im bili dostavljeni dodatni materijali o programu i aktivnostima koje se sprovode dok traje prijavljivanje. 

 

Javni poziv možete pronaći na sajtu www.nsz.gov.rs ili na www.mojaprvaplata.gov.rs - Kancelarija za mlade Čačak



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar