Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Mi se zovemo Borac

post-title
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si


Košarkaši Borca vratili su se iz Slovenije ovenčani lovorikama. U 9. kolu AdmiralBet ABA lige uspeli su da savladaju domaću Krku, a rezutat na kraju susreta je glasio 90:97 (28:21; 16:19; 21:27; 25:30).

 

Ovim trijumfom Borac je postao jedini tim ove sezone u regionalnoj ligi koji je uspeo da savlada Krku u Novom Mestu.

 

A u prvih 10 minuta nije delovalo da će biti tako. Domaćin je bio tim koji je diktirao tempo, pa se činilo da će ponovo uspeti da odbrani domaći teren.

 

Međutim, već od drugog kvartala Borac je zaigrao bolje, pa je nastup gostiju krenuo uzlaznom putanjom.

 

A kvalitetna igra Čačana još više je bila uočljiva po povratku timova iz svlačionica nakon velikog odmora. Igrao je Borac sve bolje i bolje, pa je u jednom momentu u četvrtoj deonici imao i dvocifrenu prednost.

 

Ipak, Krka je uspela da priđe rivalu pred kraj meča na svega tri poena zaostatka i isti učini daleko zanimljivijim i napetijim. Ali za razliku od prethodnih duela, ovog puta je Borac bio pribran i hladnokrvan u ključnim momentima, pa je nakon serije poraza uspeo da upiše treći trijumf u regionalnoj ligi i tako značajno popravi svoj status u jadranskom takmičenju.

 

Strateg Borca Marko Marinović nakon meča imao je samo reči hvale za svoje izabranike.

 

,,Hteo bih da čestitam ekipi Krke na jednoj fer i korektnoj utakmici. Mislim da je za gledaoce bila baš zanimljiva, jer smo i oni i mi odigrali dobru napadačku utakmicu. Pokazali smo karakter, nismo se predali, a to je ono što je falilo u prethodnim duelima. Igrači su ovog puta verovali u sebe, pokazali su to na parketu, tako da su ostvarili veoma važnu pobedu”, zastao je Marinović, kako bi posebno istakao:

 

,,Samo bih još hteo da kažem da se mi zovemo Borac, i to je to”, dodao je Marko Marinović.

 

Sledi dve nedelje pauze u AdmiralBet ABA ligi zbog obaveza nacionalnih selekcija. Prvi sledeći duel Borac će takođe odigrati na strani, a naredni protivnik Čačanima biće ekipa Splita. Meč u Sportskom centru ,,Gripe” je na programu u petak 3. decembra, a početak je zakazan za 18 časova.

KK Borac/Nikola Minović 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar