Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Drama u ivanjičkom selu koje je okovano snegom: Muškarac pao ispred kuće, spasavali ga vatrogasci na motornim sankama kroz zavejane puteve

post-title
Foto: RINA


Ivanjica -Snežni nanosi na području teritorije opštine Ivanjica zamalo da odnesu svoju prvu žrtvu. Muškarac B.Š. star 58 godina iz sela Preseka pao je ispred porodične kuće i zadobio teške telesne povrede kuka i nogu. Nepomično je ležao u snegu dok ga nisu pronašle komšije, koje su ga nepomičnog odnele u kuću. Međutim, ni tada povređenom čoveku nisu mogli mnogo pomoći jer je njegovo selo zbog skorašnjih snežnih padavina potpuno odsečeno od glavnih puteva. 

 

"Pozvao je sestru koja je odmah ujutru stigla u selo sa ekipom vatrogasaca sa motornim sankama, jer je to bio jedini način da povređeni čovek dobije lekarsku pomoć. Put je zavejan u dužini od tri kilometra, ali je na svu sreću sve prošlo bez problema. Smešten je u zdravstvenu ustanovu i nadamo se da će se uspešno oporaviti od ove teške povrede", rekao je za RINU Rade Jovančić koji je i sam učestvovao u ovoj teškoj akciji spasavanja. 

 

 

 

Na čitavoj teritoji opštine Ivanjica i dalje je na snazi vanredna situacija, pročišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, ali zbog ogromnih količina snega pojedini lokalni nekategorisani putevi poput ovog u selu Preseka i dalje su blokirani. 

 

"Sve vreme smo u maksimalnoj pripravnosti, čim je primljen poziv da je jedan meštanin ugrožen poslata je ekipa vatrogasaca na motornim sankama kako bi protekla u pomoć. Mehanizacija je na terenu i činimo sve da bude pročišćen put do svake kuće u najskorije vremenskom roku. Ekipe su mobilne i na raspolaganju svim ugroženima, starim i bolesnim koji se nalaze u za sada nepristupačnom području ", istakao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar