Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Žika Gojković na Oplencu ponovo izabran za predsednika POKS-a (FOTO)

post-title
Foto: Mediaportal


Na današnjoj sednici skupstine Pokreta obnove Kraljevine Srbije dosadasnji predsednik ove partije Žika Gojković ponovo je izabran na tu funkciju. Na sednici skupštine bio je prisutan 461 delegat od 687 pozvanih. Gojković je na funkciju predsednika izabran jednoglasno, dok je Miloš Parandilović doskorašnji portparol, izabran za zamenika predsednika.

Pre nekoliko sedmica u POKS-u je došlo do podela, kada je deo predsedništva stranke samoinicijativno zakazao skupštinu stranke za 15. januar i kandidovao Vojislava Mihailovića za predsednika. Nakon toga Glavni odbor ove partije je zakazao skupštinu stranke za 02. januar, dok je deo predsednišva pomerio "svoju" skupštinu za 03. januar. Gojkoviću je mandat istekao 15. oktobra, ali je odlukom predsedništva nastavio da vršu tu funkciju sve do skupštine čije održavanje je bilo predviđeno nakon predsedničkih i parlamentarnih izbora. Iznenadni puč iznenadio je sve u stranci, posebno zbog trenutka u kome se dogodio.

poks 1

Foto: Mediaportal

 

Podela je nastala u najgorem trenutku po POKS jer se njihova koalicija "NADA" koju su formirali sa DSS-om Miloša Jovanovića kotira dosta dobro u istraživanjima javnog mnjenja. Izbori su za 3 meseca, a POKS čeka pravna borba kako bi se utvrdili legitimni predstavnici. Procene su da su uz Gojkovića 2/3 stranke, ali i pravni argumenti.

poks 2

Foto: Mediaportal

Gojković je u svom govoru pozvao monarhiste na ujedinjavanje i punu podršku Milošu Jovanoviću za predsedničku kandidaturu.

Mediaportal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar