Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Klizište ponovo preti da ugrozi kuće u selu Srednja Dobrinja

post-title
Foto: RINA


Iako veliki poljoprivrednici i vredni radnici meštani sela Srednja Dobrinja kod Požege već godinama su u velikom problemu. Deo puta koji povezuje ovo mesto sa okolnim selima, a zatim i sa Lučanima i Čačkom je u katastrofalnom stanju. Nakon dramatične situacije od prošle godine, ovog proleća ponovo se otvorilo klizište, a na kolovozu su formirani metarski krateri.

„Stanje je katastrofalno, prinuđeni smo sami da nasipamo put. Mašine dođu naspu malo šuta i odu. Na ovom putu nema odvodnih kanala, otpusti su začepljeni i voda se izliva što dovodi do pokretanja klizišta. U direktnoj opasnosti je domaćinstvo koje se nalazi ispod puta. Sada su se ponovo otvorile i ogromne rupe. Jedva može da se prođe peške, a ne kolima“, rekao je za RINU Vladan Bećić iz Srednje Dobrinje.

Osim meštana koji ovim putem svakodnevno prolaze idući na posao i prevozeći robu, izlokanom deonicom saobraća i nekoliko autobuskih linija.

„Proći ovuda je prava lutrija. Kvarovi na vozilima su neminovni. Ovuda prolazi i autobus koji đake prevozi u školu i oni se svaki dan namuče dok stignu od škole do kuće. Bilo je reči da će se put sanarati kad se prolepša vreme, ali do toga još uvek nije došlo“, dodaje Bećić.

U proteklom periodu na teritoriji opštine Požega asfaltirano je nekoliko deonica, ali ne i ova koja je žila kucavica nadaleko čuvenog poljoprivrednog kraja. Stanje se maksimalno pogoršava kad počnu obilnije kiše.

„Nadamo se da će neko od nadležnih iz lokalnih institucija konačno obratiti pažnju i na našu muku. Nečuveno je da put koji povezuje preko 150 domaćinstava bude u oavkvom stanju“, zaključuju meštani.

Nadležna za loklane puteve u opštini Požega sada je Razvojna agencija iz koje ističu da su odvojena sredstva za sanaciju klizišta. Meštani apeluju da je neophodno sanirati i čitav ovaj koji nije rekonstruisan preko četiri decenije i u jako lošem je stanju.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar