Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Užice: Investiciona infrastrukturna ulaganja u mesnoj zajednici Turica

post-title
Foto: Infopress


Po planu strategijskog razvoja Užica, procentualno najveći deo budžeta, i prošle i ove godine, na poziciji infrastrukturnog razvoja, opredeljen je za mesnu zajednicu Turica.

Budžetom grada Užica za 2022. godinu opredeljeno je oko 70 miliona dinara za infrastrukturna ulaganja na području Turice. Dodana sredstava planirana su za asfaltiranje ulica po modelu udruživanja sa gradjanima. Pored ulaganja za održavanje i izgradnju putne infrastrukture, biće nastavljeni radovi i na rešavanju problema kišne i fekalne kanalizacije ovog dela Užica, a planirana je i izgradnja dečjeg igrališta u Turici.

Završetak započetih i prošle godine ugovorenih radova obeležio je početak gradjevinske sezone Turici. Radovi se po tim ugovorima u Turici, ovih dana završavaju u Mileševskoj i Požeškoj ulici.

Uporedo sa Turicom ljudstvo i mehanizacija užičke „Niskogradnje“ trenutno su angažovani na području još pet mesnih zajednica. U Staparima i Karanu privode se kraju ugovoreni poslovi iz prošle godine, u Krvavcima je u toku rekonstrukcija i asfaltiranje glavnog, centralnog puta u ovom selu, dok je na području Buara plan da se završi svih pet putnih pravaca, što je takodje ugovorena obaveza iz prošle godine.

Javno preduzeće “Užice Razvoj” trenutno radi “Plan detaljne regulacije dela Turice”, a koji se odnosi na postojeći sportsko- rekreativni kompleks, koji zauzima centralnu lokaciju u ovoj mesnoj zajednici. Ovaj planski dokument treba da postavi osnove za razvoj, kako samog ovog kompleksa, tako i njegovim stavljanjem u funciju, da doprinese razvoju cele mesne zajednice.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar