Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bahati vozač divljao automobilom u blizini vrtića i škole u Čačku: Nastavljaju se driftovanje i trke paklenim ulicama, naočigled dece i usred bela dana (VIDEO)

post-title
Foto: RINA


Glasno brujanje motora i škripa kočnica dok su za volanom jedva punoletni maldići, slika je koja svakodnevno susreće Čačane i to u neposrednoj blizini centra grada. Poligon na bedemu odavno je poznat kao mesto na kom se skuplja omladina zaljubljena u brze četvorotačkaše i to ništa nije sporno da osim što ugrožavaju svoje, vrlo često u opsnosot ne dovode i tuđe živote. U večernjim satima tu driftuju i trkaju se kolima, a sada su bahati pojedinci očigledno odlučili da rade šta hoće i onda kad to oni hoće. Jeziv snimak brze i nasilničke vožnje širi se među Čačanima i to usnimljen usred bela dana.

"Šetala sam sa decom, kad smo ugledali vozača koji se priprema za performans. Stajao je ispred prodavnice i onda je naglo okrenuo pod ručnom, i nastavio punim gasom ka centru grada. Deca su se uplašila, a ja sam ostala zatečena tom bahatošću. U to vreme na trotoarima i pešačkom prelazima je puno dece, jer se u blizini nalaze i škola i vrtić. Ovo je sramota šta nam omladina radi, da nemaju nimalo obzira prema svojim sugrađanima. Zgrožena sam", kaže građanka Čačanka koja se našla na licu mesta.

Stanovnici tog dela grada već mesecima unazad primetili su okupljanje mladih, koji tu prvo parkiraju svoja vozila, a zatim "žurka" počinje. Čak i u martu 2021. bilo je reči o njihovom bahatom ponašanju, ali ni do kakve promene za ovih godinu dana izgleda da nije došlo.

"Vikendom je tu i oko 30 automobila, nakon što se okupe, kreće driftovanje. Tu je u blizini pešačka zona, pa nije nimalo svejedno ako se zadesite u šetnji. Često se dešava da se nekoliko njih u isto vreme "potpisuje pod ručnom". Verujte da to izgleda, ali i zvuči kao u akcionim filmovima. Strah nas je da se u to vreme nadjemo van kuće, ali strah nas je i za njih, jer ta bahatost u vožnji zaista izgleda jezivo kad je posmatrate sa strane", rekli su tada Čačani.

Oni ističu da samo pukom srećom do sada nije došlo do većeg incidenta i da je pitanja dana, ako se ovakva okupljanja nastave. Ono što je primetno da osim vozila čačanskih tablica, na trkama učestvuju vozila koja imaju registarske oznake obližnjih opština u gradova.

<

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar