Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održan „Maturski ples“ na Trgu srpskih ratnika uKraljevu

post-title
Foto: Press služba


Sa centralnog gradskog trga u Kraljevu, tačno u podne u petak, 27. maja, biće poslata najlepša razglednica našeg grada – maturanti koji plešu „ples četvorki“, a u 21.00 čas, na istom mestu, kao poklon maturantima – nastupa „Amadeus bend“ – najavljeno je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom „Maturskog plesa 2022“.
Prema rečima rukovodioca Školske uprave Kraljevo Bojane Marinković, prethodne dve godine, zbog pandemije virusa korona, „Maturski ples“, koji je tradicija grada Kraljeva, nije bilo moguće organizovati, ali ove godine učenici završnih razreda kraljevačkih srednjih škola ponovo plešu na Trgu srpskih ratnika. Od oko 2.000 maturanata, trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja, kako je navela, kvadril će na Trgu plesati 1.179.

Kako je izjavila direktor Turističke organizacije Kraljevo Ana Mirosavljević, kraljevački maturanti ove godine neće biti među onima koji pokušavaju da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda, ali će lepa slika iz Kraljeva, sa centralnog gradskog trga, otići u svet.

„Naši maturanti će biti nasmejani i zadovoljni, a to je najbitnije“, poručila je direktorka kraljevačke Turističke organizacije.
Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je izrazio zadovoljstvo što se Kraljevo ove godine vraća tradicionalnom veselom završetku srednje škole svojih mladih sugrađana i što Grad, zajedno sa Školskom upravom Kraljevo, Turističkom organizacijom Kraljevo i Kancelarijom za mlade grada Kraljeva, organizuje „Maturski ples“ za sve učenike završnih razreda srednjih škola na teritoriji grada Kraljeva.

„Kao poklon grada Kraljeva, u petak, na Trgu srpskih ratnika, biće održan koncert 'Amadeus benda'. Očekujem da će kraljevački maturanti, srednjoškolci, ali i drugi Kraljevčani, doći da uživaju u koncertu“, poručio je gradonačelnik Terzić, pozvavši sve sugrađane na koncert, ali najpre na podnevno druženje sa najvećim bogatstvom koje grad ima - kraljevačkom mladošću.

Prvi „Maturski ples“ na Trgu srpskih ratnika u centru grada kraljevački srednjoškolci izveli su 2005. godine, zahvaljujući partnerskim i bratskim vezama sa slovenačkim gradom Mariborom, budući da je Plesni savez Slovenije idejni tvorac ove manifestacije. Glavnu ulogu u organizovanju kvadrila u našem gradu imalo je Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, koje je najpre bilo organizator, a potom, uz Grad, preko Turističke organizacije, suorganizator plesa.
Ove godine, najstariji kraljevački srednjoškolci plesaće uz zvuke operete „Slepi miš“ Johana Štrausa šesnaesti, a ne „punoletni“ – osamnaesti put, zbog dvogodišnje pauze uslovljene pandemijom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar