Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ministar Ružić obišao radove na izgradnji Regionalnog centra za dualno obrazovanje u Požegi

post-title
Foto: Infopress


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić posetio je Požegu, gde je obišao Tehničku školu u kojoj se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji, kako bi ova obrazovna ustanova prerasla u Regionalni trening centar za dualno i neformalno obrazovanje.

Tehnička škola u Požegi biće jedan od 12 regionalnih trening centara za dualno i neformalno obrazovanje u različitim delatnostima i područjima rada. Ministar prosvete, Branko Ružić prilikom posete gradilištu istakao je da je poslednjih desetak godina zahvaljujući načinu rada i saradnji sa privredom ova škola postala jedna od najreprezentativnijih u Srbiji.

Branko-Ruzic-ministar-prosvete-nauke-i-tehnoloskog-razvoja
Foto: Infopress

Sredstva za rekonstrukciju i dogradnju objekta Tehničke škole izdvojila je Vlada Republike Srbije. Za prvu fazu realizacije projekta koja obuhvata rekonstrukciju jednog objekta i izgradnju kotlarnice izdvojeno je  65.000.000 dinara.

Očekuje se da  radovi na Regionalnom trening centar za dualno i neformalno obrazovanje budu kompletno završeni do sredine 2024.godine.

Trenutno se radi na prvih 6 Centara za dualno i neformalno obrazovanje, a to su osim Požege, centri u Valjevu, Subotici, Vlasotincu, Šapcu i Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu. U saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru biće uloženo ukupno 4,6 miliona evra u rekonstrukcije, izgradnju i opremanje prvih 6 centara, naglasio je ministar Ružić.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar