Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sinoć počeo Arlem 2022

post-title
Foto: Infopress


Koncertrom kamernog sastava gudačke reprezentacije mladih izvođača ,,Grmi” na Gradskom trgu u Arilju otvoren je 13. Arlem. Priređena je i izložba ,, Arlem umetnički karavan”, a među izvođačima zapažen nastup imali su predstavnici džez sastava„TZOOTZOONGA“. Organizatori obećavaju da će Arilje u julu biti centar klasične , duhovne, tradicionalne I džez muzike.

Arlem se izdvaja od ostalih festivala i po tome što pruža mogućnost mladim umetnicima da pokažu svoj talenat , ali I da unaprede muzičke veštine. Naime, tokom trajanja festivala održi se više od 650 časova induvidualne nastave.

Stefan Milenković ističe da se letnja muzička scena Arlema može porediti sa svetskim festivalima . Prema njegovom mišljenju u vreme festivala Arilje je oaza mira , a napominje da je festivalski format klasičnog koncerta na otvorenom dodatni izazov za izvođače.

Organizatori napominju da će u narednim danima biti organizovane i radionice za decu, časovi klavira, vilončela, duhovnog pevanja , kao i kreativne radionice.

Na ostrvu Uski Vir biće upriličen Arlem art festival , nastupiće Zvonko Bogdan I mnogi priznati I poznati muzički izvođači .Festival je kao i prethodnih godina podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija , opštine Arilje i Narodne bibiloteke,, Dobrilo Nenadić “.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar