Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mandatar nove Vlade Srbije je Ana Brnabić

post-title
Foto: Screenshot


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

- U Anu imam bezgranično poverenje. Kada je jedan od poslanika rekao da je Ana satanizovana, u tom trenutku sam odlučio da izaberem Anu. Ona je bila satanizovana. Ona je u stanju da čini teške stvari od kojih ljudi beže. Ona radi stvari koje svi drugi izbegavaju. Ponosan sam što imam takvog saradnika. Zato za najvažniju funkciju u zemlji predložim sposobnu, marljivu i pre svega lojalnu Srbiji - obrazložio je predsednik.

 

Biće mnogo promena u vladi, pred nama su veliki zadaci. Ovo je naš dogovor, ovde su i Ana i Miloš i Siniša, kod nas nema trzavica i problema. Mi smo za ovo vreme postali prijatelji i znamo šta radimo. Znamo koliko je važno da sačuvamo mir i stabilnost - dodao je predsednik.

Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji i sa koalicionim partnerima. Sva tri kandidata biće važni članovi vlade - rekao je predsednik.

- U skladu sa Ustavom, nakon što sam saslušao mišljenje predstavnika izbornih lista, doneo sam odluku o predlogu kandidata sa predsednika Vlade Srbije. Odluka je bila komplikovana i složena, i unutar najveće stranke u zemlji, i sva tri kandidata za predsednika Vlade će biti članovi Vlade. Kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića nijedna strana nije prevagnula, jer imaju jaku podršku u stranci. Predlažem Narodnoj skupštini Anu Brnabić za predsednika Vlade - rekao je Vučić na početku obraćanja.

 

On će u obraćanju naciji govoriti i o situaciji na Kosovu i Metohiji, najavljeno je iz Pres službe predsednika Srbije.

 

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike predložiće Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

 

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Predsedništva SNS-a, koja je održana u sredu, da zna ime mandatara za sastav nove Vlade, ali da će to ime saopštiti u narednih 48 sati.

Istakao je da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević biti deo nove Vlade. Poručio je tom prilikom da će u Vladi biti mnogo promena.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar