Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Priznanja sa Festivala u Lazarevcu stigla u čačansku Biblioteku

post-title
Foto: Gradska biblioteka


Na 34. Međunarodnom festivalu humora za decu koji je održan u Lazarevcu od 13. do 15. septembra učešće je uzela i Gradska biblioteka Čačak i donela nekoliko vrednih priznanja. Ovogodišnji slogan „Uz osmeh se lepše raste” potvrdio je zašto lazarevačka manifestacija, koju organizuje Biblioteka „Dimitrije Tucović”, baštini tradiciju dužu od tri decenije. Poslednjeg festivalskog dana dodeljena su priznanja za literarne i likovne radove, kao i za dramsko stvaralaštvo. Uvod u svečanu dodelu nagrada bila je kratka revija stihova koju su publici izveli Dušan Pop Đurđev, Goran Novakov, Tode Nikoletić i Slavka Petković Grujičić.

Kada su u pitanju rezultati likovnog konkursa, prvu nagradu za neobjavljenu knjigu dobilo je Odeljenje za decu i mlade čačanske Biblioteke za slikovnicu „Maslačkova želja”. Ona je nastala na radionici „Stvaramo prvu knjigu” koju su vodile vaspitač Katarina Elveđi i bibliotekar Olivera Nedeljković. Na istoj radionici nastale su slikovnice „Na farmi”, „U vodi” i „Leti, leti” koje su nagrađene Gašinom diplomom za maštovitost. U nagrađenim ostvarenjima su do izražaja došli originalnost, maštovitost, književna i likovna nadarenost.

слика-02
Foto: Gradska biblioteka

Literarni deo konkursa takođe je doneo značajna priznanja Književnom klubu „Slovce” koji je u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” osnovan sa idejom da se podstiče literarno stvaralaštvo i kultura čitanja među decom i mladima. Na svečanosti u lazarevačkoj Biblioteci uručene su dve nagrade Zlati Novaković, desetogodišnjoj polaznici ovog Kluba.

Njeno lirsko ostvarenje „Moj grad nekad i sadˮ, posvećeno prožimanju tradicije i budućnosti Čačka, proglašeno je za najbolju humorističku pesmu mlađeg uzrasta. Za humorističnu priču pod naslovom „Knjiška avanturaˮ, inspirisanu čitalačkim uživanjem, ova talentovana i vredna učenica OŠ „Sveti Savaˮ nagrađena je trećom nagradom za prozu.

слика-04
Foto: Gradska biblioteka

Veliki uspeh su postigli i drugi učenici iz Moravičkog okruga, a preko 50 radova osnovaca sa ove teritorije poslala je bibliotekar Dubravka Ilić iz Odeljenja za matične poslove Gradske biblioteke Čačak. Naime, važna priznanja dobili su Valentina Rosić, iz OŠ „Akademik Milenko Šušić” Guča (treću nagradu u kategoriji Humoristička priča – mlađi uzrast), zatim u kategoriji Ljubavna poezija prvu nagradu dobio je Ivan Munitlak iz OŠ „Mićo Matović” Katići, dok drugu nagradu u istoj kategoriji dele Tamara Miloradović iz OŠ „Sreten Lazarević” Prilike i Sofija Ljubičić iz OŠ „Desanka Maksimović” Gornji Milanovac. A treća nagrada pripala je Danilu Zariću iz OŠ „Major Ilić” Kušići. Grupnu nagradu za poeziju (stariji uzrast) dobile su OŠ „Sreten Lazarević” Prilike i OŠ „Major Ilić” Kušići.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar