Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ana iz Topole pravi najkreativniju zimnicu u Srbiji, ljutu papriku spojila sa grožđem

post-title
Foto: RINA


Zahuktala se sezona spremanja zimnice, domaćice se trude da ona bude ukusna i posebna, ali Ana Nikodijević iz sela Ovsište kod Topole otišla je korak dalje i napravila najkreativniju zimnicu u Srbiji. Ona u tegle zajedno stavlja i voće i povrće, a svaki komadić posebno je izrazbaren.

"Različite boje i ukusi, zato kažem da je spoj nespojivog. Pasterizacija bez hemije, pa se u mojoj zimskoj salati ili turšiji nalazi i voće. Sve je raznolikog oblika, cvetići, smajlići ,sve je to poklon mojim mušterijama i nešto što je meni jako bitno, ta poruka koju ostavljam njima, kojima je, pored ukusa, važno i da to lepo izgleda", kaže Ana za RINU.

1663696760ananikodijevic13121018-
Foto: RINA

Ljuta paprika i grožđe je jedna od kombinacija koju je još pre nekoliko godina uvrstila u zimnicu. Ni sama nije znala kakav će ukus biti, ali fruktozni šećer mu daj poseban ukus. Još jedna neobična kombinacija koja obećava jeste oskuruša sa ljutom paprikom.

“ Ja sam sigurna da svaka moja tegla koja stigne do mušterija nosi njima poruku, smajlići da veruju u sebe, a cvetići da veruju u budućnost. Ima dana kada prevaziđem sebe i radim ceo dan, ali ovaj deo zimnice meni je kao odmor, opuštanje. Najteži je ajvar, ali on je druga priča, jer onda, kako ja volim da kažem, odmaram mozak”, kaže ova domaćica.

Za Anu je privilegija da u današnje vreme radi ono što voli, a kada, kako kaže, to radi sa dozom upornosti, volje i želje, uspeh je neminovan. Njena primarna delatnost je poljoprivreda i preradu je započela prvenstveno radi školovanja dvoje dece.

“ Kada sam započela proizvodnju, sirovine sam koristila iz svog voćnjaka i povrtnjaka. Vremenom, proizvodnju sam proširila, tako da sada povrće i deo voća uzimam od poljoprivrednika isključivo sa ovih prostora, iz oplenačkog kraja koji je prepoznatljiv po najkvalitetnijem voću, a verujte, ja vam tvrdim i povrću. Moja proizvodnja ne može biti industrijska, ovo radim samo ja i želim da zadržim kvalitet koji se može prepoznati u svakoj tegli u više od 80 vrsta zimnice”, rekla je Ana.

Njena radna sezona počinje krajem aprila od sirupa od zove i završava se zimskom salatom, odnosno turšijom, krajem decembra. Za nju, kaže nema zime, jer voli svoj posao a kada iskoristiš plodnu zemlju oplenačkog kraja, možeš od toga i da zaradiš.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar