Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Horor u ivanjičkom lovištu, čopor vukova napao lovačke pse: Usmrtili ih i pojeli sve do poslednjeg grama mesa, meštani i lovci u strahu i za svoje živote

post-title
Foto: Ustupljena fotografija


Pravi horor dogodio se u jednom ivanjičkom lovištu kada je Zoran Drndarević ostao bez svoja dva najbolja lovačka psa goniča. U togu potrage za zverima, na njih su naleteli vukovi koji su ih prvo usmrtili i potom pojeli, sve do poslednjeg grama mesa.

- Pustili smo pse i pratili ih pomoću trakera i posle određenog vremena primetili da se više ne kreću. Krenuli smo u potragu i došli do mesta gde nas je signal navodio i ugledali jeziv prizor. Od pasa je ostale su samo glava i ogrlica, pojedeni su celi, kazao je za RINU, Zoran Drndarević vlasnik nastradalih pasa.

On dodaje da njegovi psi nisu jedini i da je od ovih predatora u skorije vreme stradalo još pet životinja. Pretpostavlja se da je reč o čoporu vukova koji dnevno pređu preko 40 kilometara i njihovo kretanje zabeleženo je u selima podno planina, Mučnja i Javora.

- Prave ogromnu materijalnu štetu u domaćinstvima. Viđeni su u naseljenim mestima, Čemernice, Štitkova i Trudova blizu kuća. Ubijaju ovce i jagnjad u potrazi hranom. Do sada je nastradalo nekoliko desetina grla krupne stoke. Kada znamo da su u pitanju vukovi koji se kreću u čoporu nije nam svejedno. Pitanje je da li će napasti i ljude u odbrani svojih mladunaca - zaključio je Zoran.

Međutim, vuk nije jedini predator koji hara ovim ivanjičkim selima. Medvedi koji se kreću na teritoriji susedne planine Golije, nezvani su gosti u domaćinstvima, pa je tako nedavni incident medveda koji uništio ne samo pomoćne već i stambeni objekat porodice Dramićanin u selu Čaprić, na svu sreću u tom momentu nije bilo ljudi u blizini.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar