Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Istorijski uspeh košarkaškog tima OŠ,,Milica Pavlović” (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Košarkaši OŠ,,Milica Pavlović”,  ostvarili su istorijski uspeh u školskom sportu predstavljajući Srbiju 2021.godine  na Svetskom prvenstvu za učenike onovnih škola. Osvojili su srebrnu medalju i igrom  na terenu potvrdili da je Čačak grad košarke.

Na Svetskom  prvenstvu učestvovalo je više od 40 država, sa oko2 000 mladih sportista. Izabranici trenera, Srđana Radenovića izaborili su plasman u finale pobedom u polufinalnoj utakmici  sa ubedljivom razlikom od 32 koša.

,,Bila je velika čast samo otići tamo, a osvojiti drugo mesto je veliki uspeh I za školu I grad”,  rekao je mladi košarkaš, Aleksej Ostojić.

Aleksej Ostojić

Košarkaška ekipa OŠ,, Milica Pavlović”, u grupnoj fazi takmičenja igrala je protiv Makedonije i Meksika, a u polufinalnoj utakmici protiv Ukrajine.

,,Osnovna škola ,, Milica Pavlović” tradicionalno  osvaja  medalje na Republičkim takmičenja, 13 puta bili smo osvajači jednog od prva tri mesta. Prošle godine su I devojčice osvojile drugo mesto u Srbiji, a u basketu četvrto”, istakao je nastavnik fizičkog vaspitanja Srđan Radenović.

Srđan Radenović

Košarkaška ekipa OŠ,, Milica Pavlović”, je jedina koja je u našoj zemlji osvojila medalju na Svetskom prvenstvu u školskom sportu, a iako je medalja srebrna , ovaj tim prema oceni košarkaških  stručnjaka nije osvojio   prvo mesto i zbog toga što kod nas  u ovom uzrastu nije dozvoljen  zonski presing.

 Osim u  košarci  učenici OŠ,,Milica Pavlović”, ističu se u atletici, ali I ostalim sportovima.

,,Na Republičkom takmičenju u gimnastici zauzeli smo šesto mesto i to je zavidan uspeh, s obzirom na to da   više od 20 godina nismo išli na takmičenja u gimnastici”, napominje Radenović.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar